TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
@UP człowieku ty czytasz ze zrozumieniem czy tylko nabijasz posty??
co do tematu to już mu wysłałem program i nie widzę potrzeby pisania dalej w tym temacie.
Ostatnio edytowany przez piotrek234, 24 Lip 2007, 11:52, edytowano w sumie 1 raz
program nazywa się PowerStrip (działa z wszystkimi kartami graficznymi)
gdy zainstalujesz program to naciśnij prawym przyciskiem myszy na ikonę programu na pasku zadań (koło zegara) wybierz profile wydajności i konfiguracja później zastosuj jak ustawisz i w oknie "ustawienia wyświetlania" klik na tak teraz wystarczy zapisać ustawienia (w "profile" naciskamy "zapisz jako..." i daj nazwę profilowi teraz nowe ustawienia karty graficznej automatycznie będą włączane przy starcie systemu)
i mam nadzieje że wiesz co grozi podkręcaniem podzespołów
nie polecam podkręcać, bo Ci się spali.
Karty GF typu 5200 czy 6200 nie są do podkręcania, za słabe chłodzenie i tym podobne.
poza tym jeśli już ro różnica będzie bardzo mała.
ale jak chcesz.
wiem, bo mam FX 5200 i też chciałem sobie ją podkręcić.
Jesli jesteś niedoświadczony to lepiej nie podkręcaj Stare karty typu Radeon 8xxx, 9xxx NVIDIA Geforce 5xxx i 6xxx nie nadają się do podkręcania. Masz 2 opcje: Albo zyskasz mały przyrost wydajności, albo ją spalisz
Wiec tak, sprubowalem podkrecic ta moja karte.
uzylem programu PowerStrip i podrecilem ja o 8% i jest bardzo dobrze, wiecej nieprubowalem no bo sie troszke boje zeby nic sie niestalo, ale i tak jak dla mnie sa widoczne efeky