przez masakra355 » 13 Lip 2006, 12:55
UA:
A znasz taki program jak aida32?
Instalujesz go, następnie klikasz na dział TESTY.
Na początku klikasz np. odczyt z pamięci.
Następnie zapis do pamięci.
Wyniki szacuje się na MB/sek.
Jeśli będziesz miał naprawdę mało to nie dziwię się, że gry Ci się zacinają.
Miałem kiedyś podobną sytuację; żadna gra nie chciała mi ruszyć.
Robiłem z komputerem wszystk co mogłem: formatowałem, defragmentowałem. Zamieniłem się z kolegą nawet pamięciami RAM, ale to także nic nie dało.
Po poźniejszym czasie zainstalowałem sterowniki od karty graficznej (musiałem jakoś je przypadkowo usunąć...). Nawet mi do głowy nie przyszło, że sterowniki były odinstalowane. Gra ruszała (uśmiech na mojej twarzy), ale jak pisał kolega wyżej, także kompter mi się "wieszał"
Miałem już zawozić go do serwisu komputerowego, lecz w tym samm czasie mojemu koledze, pewien koleś naprawiał kompa (coś z dyskiem miał), więc spytałem się, czy nie mógłby przejrzeć mojego kompa.
Koleś się zgodził i powtórzył wszystkie czynności co ja i oczywiście 0 rezultatów. Jedynym rozwiązniem było przejrzenie podzespołów w kompie.
Zdjął obudowę i przekręcił jakieś "zaworki" na płycie głównej i wszystko DZIAŁA!
Tylko jest jeden mankament, z którym nie mógł sobie poradzić. Posiadam komputer, który bardzo długo się otwiera. Mam windowsa xp i pasek przeleci mniej więcej ze 25 razy.
Mam do was pytanie; może orientujecie się czym jest to spowodowane?
Z góry dzięki-masakra355