hey mam problem dość spory mam na stronie ustawiony język:
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2" />
ale nie wszystko jest po polsku wygląda to tak:
na stronie jest po lewej lista z menu i linki na środku u góry jest 8 takich odnośników (text 1 text 2 itp) i pod spodem text wyświetlany po kliknięciu np na text1 lub jakis link czy coś tam z menu. I problem jet taki że : jesli jest tak ustawione jak na górze iso-8859-2 to po polsku mam te text1, text 2 i to co mam jedną lnijke na samym dole (podaje jaki jest dzień skrypt java) ale w reszcie zamaist polskich jest albo jakiś coś znaczek albo kwadrat. ale jak zmienie iso-8859-2 na iso-8859-1 to wtedy te text1 itpitp aler resza nie ma wtedy polskich a kolejna sprawa jak zmienie na iso-8859-0 albo jakas inna liczba tam gdzie jest na początku 2 to text 1 itp oraz menu pod linkami mam tez po polsku ale tała treść danej stronki jest nie po polsku co moge zrobic ??próbowałem dac na windows-1250 ale to tez nie pomogło.
chyba ze trzeba dodac tez kodowanie na pliku z css ?
inna sprawa jak dam w internet explorerze ppm kodowanie i wybiore europa środkowa (windows) to jest wszystko ok ale jak zrobić zeby automatycznie miał polski na tej stronie ?? w operze nie mam ppm i kodowanie więc jak w niej zrobić zeby było wszystko po poslku ??