od około 2 tygodni siostra ma pewien problem z wbudowaną kamerką (windows 7 HP) na laptopie msi cx605. Otóż (bodajże, po wgraniu aktualizacji do systemu) przestała ona działać. Jak próbujemy rozmawiać na skype, to ma ciągle te kółko ładowania kamerki, co jest podczas rozpoczynania rozmowy wideo i tak cały czas.
Najgorsze jest to, że w necie (nawet na stronie msi) nigdzie nie mogę znaleźć tych sterowników. Wgrywając jej windowsa i uruchamiając kamerkę (skrótem klawiszom przez klawiaturę) system automatycznie zainstalował kamerkę, a na pulpicie pojawiła się ikona, gdzie może sobie "cykać" zdjęcia.Przez teamwiever próbowałem jej wgrywać jakieś sterowniki o nazwie 6.64.2728.04, ale dalej nie działa. W podglądzie wideo w opcjach skype jest czarny ekran. Próbowałem usuwać sterownik przez menedżer zadań i instalować ponownie, ale dalej to samo. Dane to:
kamerka: BisonCam NB Pro
laptop: MSI cx605
Mielibyście jakiś pomysł, co z tym zrobić, bo wątpie, że kamerka uszkodzona, bo laptop miał może 3 tygodnie od kupienia, a da się ją włączać i wyłączać. Format czy zaniesienie w ramach gwarancji odpada, gdyż laptop przebywa za granicą. Prosiłbym was o jakieś rady, czy sterowniki do tej kamerki.
Z góry dzięki