przez santana34444 » 29 Lut 2008, 22:44
UA:
No więc znowu ja i moje problemy, i dylematy. Mam problem z katrą telewizyjną Leadtek PRV2000 XP RM. Mianowicie wszystko było ok, ale dzisiaj w końcu podjąłem się instalacji windowsa visty. Posiadam wersje ultimate i nie chciałbym z powrotem wracać do xp tylko z powodu karty gdyż wszystkie inne sprzęty (drukarki, skanery, odtwarzacze MP3, MP4) są wykrywalne przez system tak samo ja wszystkie programy i gry jakich używałem pod xp działają płynie jak i też sam system działa bardzo płynnie (żadnych zwisów, dłuższych zastanowień). Jeśli ma to jakieś znaczenie to posiadam wersję 32 bitową systemu. A teraz do sedna sprawy. Ściągnąłem najnowsze sterowniki do tej karty pod viste ale nie działają. Instalacja przebiega tak długo aż komputer prosi o ponowne uruchomienie. Po restarcie nic się nie dzieję tylko mogę zacząć instalację od nowa i znowu prosi o restart kompa tak w kółko. Wcześniej próbowałem zainstalować sterownik z orginalnej płyty ale nie przyjął jej system, dlatego też z pozycji menedżer urządzeń zainstalowałem jakieś sterowniki do tej karty ale nie mogłem oglądać telewizji. Więc chciałem zainstalować te ze strony produktu. Może to jest tego przyczyną. Może powinienem najpierw odinstalować to z menedżera urządzeń a dopiero potem zainstalować sterownik. Proszę o pomoc jak również proszę o powstrzymanie się od zbędnych komentarzy że vista to syf czy coś takiego. Ja jestem z niej zadowolony, wszystko mi na niej działa (z wyjątkiem tej karty) i nie będe jej zmieniał na xp.