TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Karta TV - problem z programem

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Karta TV - problem z programem

Postprzez dzimi » 29 Cze 2007, 22:04

PostUA:

Witam! Uzywam karty tv PixelViev oryginalny program nie działa gry go właczam na TV przeskakuje pokolei wszystkie tryby odtwarzania obrazu ale na zadnym sie nie zatrzymuje. Program HT TVR 2.0 działa niby, ale problem jest taki ze tylko stacja TVN jest poprawna na reszcie wizja jest ale dźwiek działa 2-3sekundy a potem głośny szum jak przy snieżeniu obrazu. Prosze bardzo o pomoc . Karta podłaczona do normalnej naziemnej anteny a dźwiek z karty tym kabelkiem do gniazda na płycie głównej do głosu z CD. Z góry dzieki za wszystkie odpowiedzi
Główne zasaady
1. Admin ma zawsze rację
2 Jesli admin niema racji patrz punkt 1
Awatar użytkownika
dzimi
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:25
Miejscowość: Tworóg City

Postprzez 1jaa » 29 Cze 2007, 22:10

PostUA:

Odinstaluj sterowniki i program od pixelview. Wyciągnij tą kartę włóż ją spowrotem do slotu i włącz komputer. Wgraj na nowo sterowniki z płyty tej którą otrzymałeś z kartą,a potem program. Jeśli dalej to samo to przełącz tryb antena/kabel zależy co pierwsze masz zaznaczone. Sprawdź różne ustawienia typu PAL-D PAL-B. Dźwine bo ta karta powinna sama się dostarajac. Kiedy kupywałeś karte i jaki jest jej model dokładny?
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Postprzez dzimi » 29 Cze 2007, 22:23

PostUA:

Próbowałem nie pomaga a jej model Play TV HD a i jeszce pilot mi tez nie działa karta jest z 2001 roku
Główne zasaady
1. Admin ma zawsze rację
Awatar użytkownika
dzimi
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez 1jaa » 29 Cze 2007, 22:44

PostUA:

A wcześniej wszystko chodziło poprawnie? Kiedy zaczeło się tak psuć?
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez dzimi » 29 Cze 2007, 22:46

PostUA:

W sumie od początku nie było dobrze Troche sie na kompach znam ale na serio niewiem co moze byc przyczyna karta jest sprawna a jesli była by zła to dlaczego TVN tak wymiata
Główne zasaady
1. Admin ma zawsze rację
Awatar użytkownika
dzimi
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez 1jaa » 29 Cze 2007, 22:50

PostUA:

Najwyraźniej źle ustawiona albo też posiada jakąś wade. Zmieniałeś może system? Spróbuj program Chris Tv on jest uniwersalny.

Szperałem po internecie i znalazłem coś zabawnego, a w sumie troche podsumowującego Twoją kartę.

Zobacz tutaj
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez dzimi » 30 Cze 2007, 11:58

PostUA:

Heh nio racja ale kupiłem ja tanio i nie służy jako podstawowe źródło tv tylko awaryjnie jak w rodzinie sa rozbieznosci w checi oglądania programów. Ok poszukam tego Chris tv
Główne zasaady
1. Admin ma zawsze rację
Awatar użytkownika
dzimi
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]