TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Kerio Personal Firewall!

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Kerio Personal Firewall!

Postprzez Musicmaster » 10 Lis 2005, 00:35

PostUA:

Dziś zrezygnowałem z Sygate Personal Firewall na rzecz Kerio Personal Firewall. Ale...
Mam problem z Kerio, ponieważ co jakiś czas wyskakuje mi Posłaniec. Co powiniennem dopracować w tym Firewallu. O czym zapomniałem. Jeśli ktoś może mi pomóc to czekam na odp.

Pozdrawiam :grin:

Musicmaster
Musicmaster
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 10 Lis 2005, 00:12

Postprzez Tlenowy » 10 Lis 2005, 07:41

PostUA:

niunka napisał(a):Usluga poslaniec-bardzo prosze....
klikasz prawym przyciskiem myszy na Moj Komputer, nastepnie wybierasz:Zarzadzaj, Uslugi i Aplikacje-Uslugi, nastepnie z listy wyszukujesz "Poslaniec", klikasz na niego "Zatrzymaj usluge" i po sprawie.(jest to prawdopodobnie wina jakiegos wira).

Spróbuj wyłączyć tą usuługe. Wyżej masz napisane jak to sie robi.:D
Awatar użytkownika
Tlenowy
Postujący
Postujący

Dołączenie: 16 Paź 2005, 13:33
Miejscowość: Z domu

Dzięki ale......

Postprzez Musicmaster » 10 Lis 2005, 22:30

PostUA:

...skoro to wina szpiega to muszę się jakoś pozbyć drania? Co nie?
Myslałem raczej że będę mógł go jakoś zblokować tym firewallem. Peoblem w tym że firewall na tego posłańca nie reaguje i nie wysyła ostrzeżenia... hmmm. Myślałem że jest jakiaś droga na skróty żeby nie wertować w firewallu po wszystkich połączeniach i sprawdzać, które jest odpowiedzialne za ten bałagan? Aha! No i teraz mam jeszcze jeden problem:W sytuacji, kedy mam włączonego eDonkeya i chcę wejść w preferencje Kerio Firewalla, nastaje zawiecha (100%CPU). Czy ktoś miał już takie doświadczenie? Czekam na odzew!

Pozdrawiam Wszystkich!

Musicmaster
Musicmaster
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 10 Lis 2005, 00:12

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]