Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

kiepska neostrada

29 Cze 2004, 20:25

mam neostrade 380b/s a chodzi jakbym mial kiepski modem. Co zrobic z tym fantem moze ktos wie. :oops:

29 Cze 2004, 22:52

W pracy mam 512 która jest wyciąga ponad 700... raczej nie mam problemów (czasem zamula). Pracowałem także na tej słabszej ale do modemu nie moge jej porównać :)

30 Cze 2004, 10:18

w tej opcjach innych niz 640 wystepuje limit lacza jesli przekroczysz 5Gb sciagnietych wlaczy sie limit na 32Kbity/s czyli wolniej jak modem...

OK!!!

01 Lip 2004, 11:47

Ja mam neostrade 128kb/s i ale czasami mam 163 kb/s :D :twisted:

09 Lip 2004, 20:28

chodzi mi o to że gdy ją włączam to jes czasem 300k/s, a po pięciu minutach spada drastycznie w dół ,tak że chodzi jak żółw. Wina nie leży w przekroczeniu limitu.

Re

09 Lip 2004, 23:18

Hmm z tego co piszesz ciezko okreslic jaki masz problem, ja mialem podobny , sprawdzalem wszysko od modemu po kabel wlacznie, zrob tak w zaleznosci jaki masz SO, sprawdz statystyki lacza, np Win XP Ctr+Alt+Del, statystyki lacza ... jezelie nie scigagasz nic ... wogole internet jest w bezczynnosci to nie powinno przekracza 3 % to znaczy ze cos ci zabiera transfer ... w moim przypadku byl to wirusik Sasser, niedosc ze ciagle zawiechy systemu odlcizanie do wylaczenia (nie u wszyskich ) i nie mylic z Blasterem, to dodaatkoo program postawic sobie server, otworzyl mozliwosc komunikacii z telnetem. i kilka innnych zeczy, szczegolowoy opis jakie porty wykozystuje itp. masz na stornie [url]www.erros.xp.pl , co ciekawe nie jest konieczne wchodzzenie na jakiekolwiek stronki, sciaganie , uruchamianie plikow itp. W moim przypadku nie p[omogla latka ani zadne pateche , zainstalowalem W 98 ktorego wirus ten nie atakuje sciagnalem potrzebne patche, zainstalowalem XP, Uaktywnilem Firwalla z zablokowanymi portami Sassera :) i wkonu zaczelo smigac, wczesniej nie mialem takiego problemu gdyz bylem za natem i wirus nie mogl mnie zaatakowac .... zycze powodznia ...[/url]

Re: OK!!!

10 Lip 2004, 02:31

GhoSt napisał(a):Ja mam neostrade 128kb/s i ale czasami mam 163 kb/s :D :twisted:

... to ci sie tylko tak wydaje...

10 Lip 2004, 10:44

ja mam lan i ny wyciaga 400 do 700 kb/s hehehe

Kiepska Neostrada??? Nie do końca !!! :)

11 Lip 2004, 22:43

Ja mam ten sam problem i to nie jest wina przekroczenia limitu tylko wina programu TP, (Wanadoo).

Rada na to jest taka
Na płytce instalacyjnej sa sterowniki do modemu (f@st 800, FastTouch) Zainstaluj sam modem z menu (dodaj sprzęt) póżniej utwórz połączenie modemowe, łącz na numer 8,35, w pole wpisz login i haslo. I gotowe.
Twój problem automatycznie znika!!! :wink: Tą medotę przeprowadziłem na systemie XP nie wiem jak działa na innych komputerach.
Jakieś pytania ???? - [email protected]

Ogranieczeni Łącza w Neostrada 128/320

11 Lip 2004, 22:47

Do "Arka"
Jeżeli chodzi o blokowanie transferu dowiedzialem sie z bardzo dobrego źródła że TP.SA nie ma takiej mozliwosci w tej chwili a poza ty to pakiety 128/320 Kbps są blokowane do 64Kbps.
:wink:

Spadek transferu

12 Lip 2004, 22:53

Nie pocieszaj.Przekroczyłem w maju 5 Gb i transfer spadł do wyżej wymienionego.Był to ostatni dzień miesiąca,więc jakoś przetrwałem do 1.06.2004.
Starajcie się kochani kontrolować ilość ściągniętych bitów.
Pozdrawiam.

13 Lip 2004, 21:25

Odpowiedz Zgreda jest ciekawa ale ja mam modem THOMSONA i niewiem czy uda się ten manewr.Jeżeli jest tak jak mówi Zgred także w tym przypadku to mój problem zniknie mam nadzieję.Jeszcze jedno mnie pytanie nurtuje, czy to jest bezpieczne. :?:

robert

Masz wirusa

15 Lip 2004, 15:49

Masz prawdopodobnie wirusa o nazwie Sasser lub Blaster. Ściągnij łatki z polskiej strony Windows lub zainstaluj service packi (są na płycie dołączonej do Komputer Świat Expert)

18 Lip 2004, 21:17

Skoro masz Thompsona to musisz poszukac w necie instalke do tego modemu (najlepiej ze strony producenta) ja tak zrobiłem, wywalilem to.... oprogramowanie od neo i juz jest o niebo lepiej :o jest to oczywiscie legalne i bezpieczne :!: . u siebie dodatkowo zainstalowalem CFOSA co podobno jeszcze przyspiesza transfer itp ale jak narazie chyba nic to mi nie zmieniło ale jest spoko (średnio ok 50kb/s w emule przy neo 786kb/s wiem że można więcej wycisnąć)

18 Lip 2004, 21:22

aha, możesz oczywiscie zainstalowac ten modem z plytki jaka dostales od TPSA, skoro masz pakiet z tym modemem to na plytce beda jego sterowniki (choc podobno warto poszukac najnowszych)
Wyślij odpowiedź