TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

KILLZONE na PS3

Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)

KILLZONE na PS3

Postprzez Ostek » 21 Lip 2005, 23:46

PostUA:

Witam zastanawiam się czy niektórzy z was interesuja się konsolami nowej generacji?
O same konsole mianowicie mi nie chodzi bo je już widzieliśmy i wiemi jaki wygląd będą miały zabaweczki MICROSOFTU i SONY.
Chodzi mi mianowicie o gry jakie zaprezentowano na tegorocznym E3,a ściślej mówiąc o KILLZONE na PLAYSTATION 3.
dla niezorientowanych podaje adres stronki z której można ściągnąć prezentacje tejże gry.
http://files.filefront.com/SEARCH/;3854 ... einfo.html
Powiem szczerze,że sam trailer zapiera dech w piersiach,wiem też że nie jest to zrzut z samej gry,a renderowany film,który powstał pare miesięcy przed targami E3.
Autorzy tego filmu,publikując go,nie chcieli pokazać jak bedzie wyglądał nowy KILLZONE na PS3,lecz mieli na celu pokazanie zebranym tam ludzią do czego mają zamiar dążyć i że wlaśnie taki poziom graficzny chcą uzyskać w pełni grywalnej wersji.
Chciałbym poznac waszą opinie na ten właśnie temat czy uzyskanie takiej grafiki na maszynce Sony jest wogóle możliwe.
Bo jeżeli tak to uważam,że ludzie którym komputer służy w większości przypadków do gier,powinni się zastanowić właśnie nad zakupem maszynki Sony.
Wiemy,żeby uzyskac taki pozim grafiki na PC potrzebne są kolosalne koszta,na które nie każdy może sobie pozwolić,a do pozostalych czynności.innych niż granie,starczy średniej klasy PC.
Co o tym myślicie?
Dzięki za poświęcenie mi czasu.
Pozdrawiam.
We Must Secure The Existence Of Our Race And A Future For White Children
Awatar użytkownika
Ostek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 20 Lip 2005, 10:52
Miejscowość: Świebodzin

Postprzez zebra » 22 Lip 2005, 00:42

PostUA:

W końcu mogę się z tobą zgodzić, Ostek. Graczom, którym pecet służy przede wszystkim do grania, powinni zastanowić się nad zakupem wspomnianej konsoli. Jeżeli gry na produkcie firmy Sony będą wyglądały w przyszłości tak, jak zaprezentowany film, to chyba będziemy mogli mówić o nadejściu New Age:). Czas pokaże, czy rzeczywiście plany zamienią się w czyny (czytaj: pozytywne efekty), czy pozostaną tylko niespełnione obietnice lub marne produkty konsolowych gier. Czas pokaże.
Ostek napisał(a):(...) do pozostalych czynności.innych niż granie,starczy średniej klasy PC.

Tutaj się może troszkę uczepię, ale nie zgodzę się z tym, że do innych czynności niż granie starczy komputer w którym wszystkie komponenty są przynajmniej na średnim poziomie... Owszem, sporadyczne granie, prace biurowe, itp. Wtedy nie mamy zbyt wygórowanych wymagań. Ale tworzenie grafiki, animacja i tym podobne?? Wtedy również musimy zainwestować w miarę średniej klasy komputer. Profesjonalne programy pochłaniają sporą ilość pamięci RAM i są niemałym obciążeniem dla procesora i karty graficznej! Dlatego te muszą nieco przewyższać tzw. średnią jakość... Komputer służący do multimediów również będzie nielada wydatkiem, dla osób, które chcą się tym zajmować (tworzenie grafiki, dźwięk, animacja, itd.), zależnie, czy chcą zajmować się tym profesjonalnie, czy amatorsko (lub z pasji). Oczywiście w tym przypadku rozwiązaniem nie będzie wybór konsoli :D . Chciałam tylko podkreślić, że nie tylko komputer do gry jest wydatkiem... Średniej klasy PC nie wystarczy do czynności opisanych powyżej... A to są przecież czynności inne niż granie. Pozdrawiam!
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez komandos » 22 Lip 2005, 01:48

PostUA:

no Trailer niczego sobie,ale nie jestem przekonany żeby dokładnie tak wyglądała gra,chociaż.... ale ja czekam z niecierpliwością na Unreal Tournament 2007 , Gothic 3 (http://www.gothic.phx.pl/galeria/thumbn ... p?album=21 ) i Elder Scrolls IV Oblivion (http://www.zalogag.pl/article.php/265/1 ... ivion.html ) to są dla mnie gierki przyszłości,szczególnie dwie ostatnie...
Awatar użytkownika
komandos
Postujący
Postujący

Dołączenie: 30 Mar 2005, 18:02
Miejscowość: Kocborowo

Postprzez Ostek » 22 Lip 2005, 09:09

PostUA:

zebra napisał(a):Tutaj się może troszkę uczepię, ale nie zgodzę się z tym, że do innych czynności niż granie starczy komputer w którym wszystkie komponenty są przynajmniej na średnim poziomie... Owszem, sporadyczne granie, prace biurowe, itp. Wtedy nie mamy zbyt wygórowanych wymagań. Ale tworzenie grafiki, animacja i tym podobne?? Wtedy również musimy zainwestować w miarę średniej klasy komputer.

Zebra uważam,że do tego co mapisałaś w zupelności wystarczy teraz komputer klasy średniej.
Komputer rzędu pentuim2GHz,512MB RAMU i właśnie średniej klasy karta grafiki np. Nvidia: MSI GeForce 6600GT 128MB DDR3/128bit TV/DV PCI-E
To jest dla mnie komputer klasy średniej.
Z pociągnięciem takiej grafiki jaką widzieliśmy na trailerze,niestety nie poradziłby sobie nawet komputer klasy wyższej,do tego potrzebaby już bylo czegoś z najwyższej pólki.
np. 2x Nvidia: MSI GeForce 6800 ULTRA 256MB DDR3/256bit, ok.2GHz RAMU i procesor na poziomie Intel Pentium4: PROCESOR INTEL P4 570J 3.8GHz.
Taki sprzęt dałby rade sobie z taka grafika,ale przecierz to kolosalne wydatki 2 karty grafiki+procesor+RAM=ok.7000zł.
A gdzie reszta?Wydaje mi sie że calość zamknęłaby się w 2 razy większej kwocie.
Powiem jedno,że jeżeli tak bedzie wygladać grafa na PS3 to chyba zainwestuje w tą maszynke.
Do gier posłuży mi PS3 i nie będe wiecej zaśmiecał sobie dysków jakimiś śmiesznymi grami.
Na PS3 pogram sobie w różne tytuły spokojnie przez pare lat,gdzie na komputerze klasy,ktorą przedstawiłem,podejrzewam,że dużo krócej.
Jak to Zebra napisala,że możemy mówić tu o "New Age",to myślicie,że wielu ludzi zastanowi się nad zakupem nowej maszynki Sony?,wszak będa to koszta kilkakrotnie mniejsze niż PC,który by to wszysztko płynnie pociągnał.
Nie jest tak?Co o tym myślicie?
Awatar użytkownika
Ostek
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez komandos » 22 Lip 2005, 16:15

PostUA:

zamiast Pentium IV 3,8 GHz lepszy jest AMD Athlon64 4800+ to jest dopiero proc...
Awatar użytkownika
komandos
Postujący
Postujący

Dołączenie: 30 Mar 2005, 18:02
Miejscowość: Kocborowo

Postprzez zebra » 22 Lip 2005, 16:55

PostUA:

Hmmm, Ostek, zależy co rozumiesz przez pojęcie komputer średniej klasy. Bo to pojęcie względne. Dla niektórych użytkowników zestawy, które wymieniłeś są już klasyfikowane do sprzętu z górnej półki... Przykładowo posłużę się tutaj programem do tworzenia grafiki 3D - 3ds max. Podane przez producenta minimalne wymagania sprzętowe to: Pentium 300 Mhz, 256 MB SDRAM, 2 GB ATA, każda karta grafiki obsługująca rozdzielczość min. 1024x760 w 16 - bitowym systemie kolorów oraz kompatybilna z OpenGL i Direct3D (na przykład Riva TNT oraz GeForce, a także rodzina ATI Rage). Wymagania nie wydają się nadmiernie wygórowane. Jednak na takiej konfiguracji 3ds max uruchomi się i praktycznie nie zrobi nic więcej. To są rzeczywiste wymagania sprzętowe: 2x Intel Xeon 2GHz, 12 GB DDR, co najmniej jeden dysk SCSI (IBM Discovery II 73 GB ULTRA320, Seagate Cheetah X15K.3 73 GB), profesjonalne karty graficzne do zastosowań CAD, zaopatrzone w wielopotokowy rendering, Vertex Shader 2.0 i Pixel Shader 2.0 zgodne z DirectX 9.0 (na przykład PNY Quadro FX 1000 128MB DDR-II). Oczywiście można pracować na jeszcze bardziej wygórwanej (i kosztowniejszej) kofiguracji sprzętowej. To był tylko przykład, a nie reguła. Program 3D Studio Max nie należy może do baaaardzo profesjonalnych programów graficznych, ale też nie do typowo amatorskich. To już wskazuje na to, że zestaw konfiguracyjny dla lepszych programów do tworzenia grafiki i animacji musi spełniać nieco wyższe wymagania, niż przykładowo program 3ds max... Jeszcze raz podkreślam, nie jest to REGUŁA, ale należy się tym sugerować przy kupnie peceta, który ma właśnie służyć do tego celu. Natomiast co do konsoli PS3 to jestem jak najbardziej ZA!! I zgadzam się we wszystkim, co napisałeś. Jeżeli chcemy zainwestować w maszynkę do grania, to tylko PS3... Pozdrawiam!!
P.S. Może się przyczepię, ale chyba czegoś nie zrozumiałam:
Ostek napisał(a):ok.2GHz RAMU

RAM-y wyraża się w bajtach z przedrostkami kilo-, mega-, giga-, z tego co wiem... Zakładam, że miałeś na myśli: 2 GB RAM-u. Nie czepiam się, bo może to ja czegoś nie zauważyłam lub źle zrozumiałam. Pozdrawiam raz jeszcze!
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez Ostek » 22 Lip 2005, 18:14

PostUA:

zebra napisał(a):P.S. Może się przyczepię, ale chyba czegoś nie zrozumiałam:

Ostek napisał:
ok.2GHz RAMU

RAM-y wyraża się w bajtach z przedrostkami kilo-, mega-, giga-, z tego co wiem... Zakładam, że miałeś na myśli: 2 GB RAM-u. Nie czepiam się, bo może to ja czegoś nie zauważyłam lub źle zrozumiałam.

Tak,mój błąd.Pomyliłem się,do czego się przyznaje 'bez bicia".
Chodziło mi o 2GB RAMU.Sorry,obiecuje poprawe :) :) :)
Każdy popełnia błędy.
Awatar użytkownika
Ostek
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez zebra » 22 Lip 2005, 18:35

PostUA:

Jasne, nie ma sprawy :) . Niepotrzebnie się przyczepiłam :wink: . Ale serio myślałam, że to ja czegoś nie zrozumiałam. Czytałam to zdanie chyba ze sto razy, ale nie umiałam tego zrozumieć :D :wink: . Żaden tam wielki błąd, każdemu się zdarza, jak napisałeś. Pozdrawiam raz jeszcze! Ostek, jeszcze jedno pytanie dotyczące PS3 (nie chcę odbiegać od tematu:)). Czy znasz jakieś dobre strony, w których na bieżąco można śledzić dalsze losy PS3? Co prawda znalazłam już dawno kilka stronek poświęconych konsoli, ale nie znalazłam tam żadnych newsów i delikatnie mówiąc żadnych aktualności... Jak znasz dobrą, często aktualizowaną stronę dotyczącą PS3, to byłabym wdzięczna, gdybyś mi podał jej adres. Z góry dziękuję!
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez Ostek » 22 Lip 2005, 18:51

PostUA:

Możesz popatrzeć na Forum strony www.psxextreme.pl czasami można dowiedzieć sie tam pare ciekawych rzeczy.
Awatar użytkownika
Ostek
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Strefa Gracza

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]