TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Kłopoty z kartą sieciową?

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

Kłopoty z kartą sieciową?

Postprzez Stempel » 24 Sie 2011, 18:25

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:6.0) Gecko/20100101 Firefox/6.0

Mam taki oto problem. W pracy korzystam z laptopa (HP Compaq 6820s, Vista) i na początku tygodnia była awaria internetu (TP SA). Wczoraj usunięto ją, było na początku w porządku, "świat wirtualny" był dostępny, ale po jakimś czasie znów zawiodła łączność. Postanowiłem wszelkimi dostępnym sposobami przywrócić łączność (resetowanie karty sieciowej, automatyczne pobieranie IP, diagnoza i naprawa), sprawdziłem wszystkie kable. Przypuszczam, że w laptopie coś padło, bo inni współpracownicy mają neta. Chwilowo zmieniłem kabel sieciowy, zmieniałem też gniazdka. Bez skutku.
Ale gdy sprawdzam kartę sieciową (menadżer urządzeń - właściwości) wszystko wskazuje na to, że działa ona poprawnie - tak pisze. :smile:
Czy jest sposób (szansa) jakoś naprawić to samemu, bez konieczności wzywania fachowców?
Stempel
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 03 Maj 2006, 12:56
Miejscowość: S-ko-Kam.

Re: Kłopoty z kartą sieciową?

Postprzez 1jaa » 24 Sie 2011, 20:32

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13

Pobiera Ci IP? Czy w ogóle nie wykrywa połączenia. Jeżeli jest połączenie z ograniczoną łącznością to można spróbować ustawić statyczne IP.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Postprzez Stempel » 25 Sie 2011, 10:51

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:6.0) Gecko/20100101 Firefox/6.0

Tak wygląda stan mojego połączenia z netem.

Image
Stempel
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 03 Maj 2006, 12:56
Miejscowość: S-ko-Kam.

Postprzez labak » 25 Sie 2011, 12:14

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0) AppleWebKit/535.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/13.0.782.112 Safari/535.1

Witam!

Miałem podobnie z tym że ja mam internet w multimedia router linksys wrt54gl i laptopa toshiba satellite l40-17u zrywało mi połączenie wi-fi wszyscy domownicy mieli spokój tylko ja nie.Pomogło wgranie nowszego firmware do routera ze strony producenta oraz aktualizacja sterowników do karty sieciowej również pobrane ze strony producenta laptopa.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
labak
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 02 Sie 2011, 16:55

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]