Witam!!!
Od pewnego czasu mam pewien problem, a mianowicie bardzo często pojawia mi się informacja, że aplikacja (Najczęściej Explorer) wykonała nieprawidłową operację i nastąpi jej zamknięcie. Klikając w szczegóły w 85% (a w przypadku Explorera - w 100%) błąd jest wywoływany przez aplikacę w module Kernell32.dll. Jest to bardzo uciążliwe, ponieważ bardzo często błąd pojawia się już podczas uruchamiania systemu (wtedy najczęściej wywołuje go Explorer) i muszę uruchamiać komputer nawet kilkakrotnie żeby wreszcie "odpalił".
Pracuję na systemie Windows98SE, ponieważ mam już dosyć wysłużony sprzęcik i instalowanie XP troszkę mija się z celem (XP kłuci się z moją kartą graficzną - Rivą TNT, próbowałem już kilku sterowników, ale z każdym było tak samo, dlatego zostałem przy leciwym 98 ). Wcześniej było wszystko OK, sprzęcik chulał, nie miałem problemów z netem, filmami itd... w gry raczej nie gram. A teraz Kernel32.dll nie daje mi normalnie spać po nocach. Instalowałem nawet system od nowa, ale też nie pomogło.
A bebechy mojego kompa wyglądają mniej więcej tak:
Celeron 400Mhz,392MB RAM, Riva TNT 16MB
Programy: W98SE, Nero 7 Ultra Edition, Firewall: Outpost Personal Firewall z aktualną licencją Single, Opera, Firefox, eMule no i parę odtwarzaczy do filmów i muzy.
Tylko proszę, nie radżcie mi, żebym kupił sobie nowego kompa, bo to na razie nie wchodzi w rachubę.
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.