TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Kłopoty z KERNELL32.DLL

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Kłopoty z KERNELL32.DLL

Postprzez kosu82 » 24 Lip 2006, 23:53

PostUA:

Witam!!!
Od pewnego czasu mam pewien problem, a mianowicie bardzo często pojawia mi się informacja, że aplikacja (Najczęściej Explorer) wykonała nieprawidłową operację i nastąpi jej zamknięcie. Klikając w szczegóły w 85% (a w przypadku Explorera - w 100%) błąd jest wywoływany przez aplikacę w module Kernell32.dll. Jest to bardzo uciążliwe, ponieważ bardzo często błąd pojawia się już podczas uruchamiania systemu (wtedy najczęściej wywołuje go Explorer) i muszę uruchamiać komputer nawet kilkakrotnie żeby wreszcie "odpalił".

Pracuję na systemie Windows98SE, ponieważ mam już dosyć wysłużony sprzęcik i instalowanie XP troszkę mija się z celem (XP kłuci się z moją kartą graficzną - Rivą TNT, próbowałem już kilku sterowników, ale z każdym było tak samo, dlatego zostałem przy leciwym 98 ). Wcześniej było wszystko OK, sprzęcik chulał, nie miałem problemów z netem, filmami itd... w gry raczej nie gram. A teraz Kernel32.dll nie daje mi normalnie spać po nocach. Instalowałem nawet system od nowa, ale też nie pomogło.
A bebechy mojego kompa wyglądają mniej więcej tak:
Celeron 400Mhz,392MB RAM, Riva TNT 16MB
Programy: W98SE, Nero 7 Ultra Edition, Firewall: Outpost Personal Firewall z aktualną licencją Single, Opera, Firefox, eMule no i parę odtwarzaczy do filmów i muzy.

Tylko proszę, nie radżcie mi, żebym kupił sobie nowego kompa, bo to na razie nie wchodzi w rachubę.

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
kosu82
Postujący
Postujący

Dołączenie: 24 Lip 2006, 23:25
Miejscowość: Wałbrzych
Pochwały: 2

Postprzez kosu82 » 25 Lip 2006, 23:31

PostUA:

Instalka była robiona po formacie, zresztą ja zawsze uważałem, że na kłopoty z systemem najlepszy jest FORMAT C:, niestety nie tym razem.
W biosie też jest raczej po staremu, bo poza ustawianiem sekwencji bootowania i innych drobnych pierdółek raczej głębiej nie grzebię, ale jeśli ktoś się na tym zna, bardzo chętnie podam, co i jak mam ustawione.
kosu82
Postujący
Postujący

Dołączenie: 24 Lip 2006, 23:25
Miejscowość: Wałbrzych
Pochwały: 2

Postprzez rafal-w » 28 Lip 2006, 23:07

PostUA:

sciagnij sobie ten Kernell32.dll. i zamien pliki w swoim windowsie http://www.dll-files.com/dllindex/dll-f ... l?kernel32
Moze ci to pomoze
Awatar użytkownika
rafal-w
Postujący
Postujący

Dołączenie: 19 Gru 2005, 10:55
Miejscowość: Hamburg

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]