Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

komp mi sie wyłącza ;/

13 Gru 2006, 17:32

witam , mam problem . mam nowy komputer od sierpnia i łapał takie fazy ze jak chodził non stop ok. 2 miechy bez przerwy to sie sam wyłączał .i teraz znowu chodzi od 3 tygodni i dzis mi sie wylaczyl 2 razy ...moze to jest spowodowane tym ze sie przegrzewa albo cuś . tego nie wiem .... wiecie moze jak sprawdzic temperature sprzetu ? i jaka powinna byc opcjonalna temperatura ?

13 Gru 2006, 18:23

lol 2 miechy to ja sie nie dziwie

moj to przez 2 dni sie spalil

temperature mozesz sprawdzic w Biosie jak uruchmiasz komputer zalezy od plyty glownej.

PS co ty robisz z tym kompterem??:D

13 Gru 2006, 18:50

D4ro11 napisał(a):lol 2 miechy to ja sie nie dziwie

moj to przez 2 dni sie spalil

Komp jest po to zeby chodzil , jak juz sie wywali tyle kasy to niech zarabia na siebie .
Kiedys wylanczalam kompa teraz sporadycznie jest wylaczony.

Wracajac do tematu pierwsze sprawdz temperatury uzywajac np Everest-a

http://www.instalki.pl/programy/downloa ... agnostyka/

pozatym testy podzespolow.

13 Gru 2006, 20:38

A kiedy się wywala?? Możliwe że to skoki napięcia/mocy w sieci elektrycznej.

a

13 Gru 2006, 21:08

nie to raczej nic wspolnego zwiazane z elektrycznoscia..... po prostu jak jest dlugo komputer wlaczony tzn. ok. 1 miecha to pozniej go wylacza co 5 munut.... w kompie mam 5 coolerów a wiec nie wiem ocb;/

14 Gru 2006, 18:24

Mozliwe że spowodowane jest to słabej jakości zasilaczem. Ogólnie sprzęt domowy nie jest przystosowany do działania 24/7/365 z dobrej jakości sprzetem nic sie nie stanie. Ale zycie znając jako zasilator pracuje codegen albo inny shit.

I jak się dalej będziecie kłócić to zaś warny rozdam a dla Lucasa oznacza to ban.

14 Gru 2006, 23:08

ja kupilem obudowe z takim zasilaczem "OBUDOWA I-BOX PHOENIX 302 400W CE+PFC PRESCOT" mi sie wydaje ze to jest chyba dobry zasilacz... a co ty na to ?.

15 Gru 2006, 11:44

To jest shit nie zasilacz. Dobry zasilacz kosztuje 200-300zł.
Wyślij odpowiedź