TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Komp sam sie wlacza...

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Komp sam sie wlacza...

Postprzez SKJ » 14 Wrz 2005, 16:49

PostUA:

Witam mam takie problem ze komputer sam mi sie wlacza... mam Win XP I Knoppixa 3.81. Jak wylacze komputer to jest tak ze sie wlaczyz a pare min alblo za dluzszy czas. Moze byc to zwiazane ze skokami napieca?? Mam zasilacz mode com
Strona pare dni w sieci...
SKJ
Postujący
Postujący

Dołączenie: 06 Sie 2005, 01:12

Postprzez Mac » 14 Wrz 2005, 17:35

PostUA:

1.masz problem... po prostu jak skończysz to wyłaczaj kompa z prądu
(czytaj: na listwie włacznik)a mode com to nie zasilacz imho badziewie.
2. Jak nie masz listwy to spróbuj docisnąc do mobo kabelek od włacznika (bylebys nie zlamal:) ) i spróbuj sam przysisk odkręcic i przeczyscic (nie rozbierac!!!) powinno pomoc a jak nie to pkt 1 albo serwis
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez SKJ » 14 Wrz 2005, 18:29

PostUA:

Co do zasilaczy modecoma sie niezgodze.... Jesli kupiles obudowe modecoma za 130zł wrraz z zasilaczem to sie nie dziw ze jest dupowat.

Niewiem moze lepsze dla Ciebie sa zasilaczy"XPOWER" czy jakies inne badziewie....

MODECOM jest jedna z lepszych firm produkujacych obudowy i zasilacze. Wiem ze sa wiele lepsze zasilacze ale mi szkoda 300zł na zasilacz...

Listwy nie mam, problem sie pojawil bo zainstalowaniu linuxa... Wczesniej nic takiego sie nie dzialo.
Strona pare dni w sieci...
SKJ
Postujący
Postujący

Dołączenie: 06 Sie 2005, 01:12

Postprzez Mac » 15 Wrz 2005, 16:41

PostUA:

ekhm wypasionego chiefteca 380W masz za niecałe 180 zł
a co do tego linuksa to ja nie wiem
moze jakies zdalne uruchamianie przez bios:)
co jak co ale linuksa nie uzywam
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez wieprzus » 17 Wrz 2005, 21:46

PostUA:

jest taka funkcja w biosie która włancza kompa jeśli tylko zasilacz wykryje napięcie (bez naciskania POWER czy czegokolwiek) znajduje sie to w Power Managment Setup (czasem inna nazwa, zależnie od biosu) funkcja AC/Power Loss: jeśli masz enabled (albo "power on") to wtedy komp sie włancza
WINDOWZZZZZZZE......what a shit...
wieprzus
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 29 Mar 2005, 11:21

Postprzez dj_shreder » 23 Wrz 2005, 22:43

PostUA:

jest wiele opcji jedną np. bios różnego rodzaju programy ale także prąd (przez prąd komp może sie sam wyłączać i włączać)

a co do zasilaczy modecoma to nie mam żadnego - na te zasilacze są spox!!
miło, szybko i sympatycznie
Awatar użytkownika
dj_shreder
Postujący
Postujący

Dołączenie: 22 Gru 2004, 12:28
Miejscowość: Kamienna Góra to chyba gdzies koło Marsa

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], TeKa