Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
14 Wrz 2005, 16:49
Witam mam takie problem ze komputer sam mi sie wlacza... mam Win XP I Knoppixa 3.81. Jak wylacze komputer to jest tak ze sie wlaczyz a pare min alblo za dluzszy czas. Moze byc to zwiazane ze skokami napieca?? Mam zasilacz mode com
14 Wrz 2005, 17:35
1.masz problem... po prostu jak skończysz to wyłaczaj kompa z prądu
(czytaj: na listwie włacznik)a mode com to nie zasilacz imho badziewie.
2. Jak nie masz listwy to spróbuj docisnąc do mobo kabelek od włacznika (bylebys nie zlamal:) ) i spróbuj sam przysisk odkręcic i przeczyscic (nie rozbierac!!!) powinno pomoc a jak nie to pkt 1 albo serwis
14 Wrz 2005, 18:29
Co do zasilaczy modecoma sie niezgodze.... Jesli kupiles obudowe modecoma za 130zł wrraz z zasilaczem to sie nie dziw ze jest dupowat.
Niewiem moze lepsze dla Ciebie sa zasilaczy"XPOWER" czy jakies inne badziewie....
MODECOM jest jedna z lepszych firm produkujacych obudowy i zasilacze. Wiem ze sa wiele lepsze zasilacze ale mi szkoda 300zł na zasilacz...
Listwy nie mam, problem sie pojawil bo zainstalowaniu linuxa... Wczesniej nic takiego sie nie dzialo.
15 Wrz 2005, 16:41
ekhm wypasionego chiefteca 380W masz za niecałe 180 zł
a co do tego linuksa to ja nie wiem
moze jakies zdalne uruchamianie przez bios:)
co jak co ale linuksa nie uzywam
17 Wrz 2005, 21:46
jest taka funkcja w biosie która włancza kompa jeśli tylko zasilacz wykryje napięcie (bez naciskania POWER czy czegokolwiek) znajduje sie to w Power Managment Setup (czasem inna nazwa, zależnie od biosu) funkcja AC/Power Loss: jeśli masz enabled (albo "power on") to wtedy komp sie włancza
23 Wrz 2005, 22:43
jest wiele opcji jedną np. bios różnego rodzaju programy ale także prąd (przez prąd komp może sie sam wyłączać i włączać)
a co do zasilaczy modecoma to nie mam żadnego - na te zasilacze są spox!!