TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
mam taki problemik:
czasami jak mam wlaczonego kompa......wylacza mi sie podejrzewam ze to przez kable, mam cos z nimi chyba zrabanego co z tym zrobic???
podkleic jakos czy wymienic???
moze sie cos przez to stac???
ja wiem
wylacza ci sie jak korzystasz??
bo jesli tak sprawdz kable a jesli nie korzystasz a sie wylacza ustawienia zasilania. Może zasilacz ci siada jak do teraz było dobrze to raczej sie nie przegrzewa chyba że krecileś.
jak kabelem ruszysz powiadasz nom to zamień kabel zasilania od monitora do kompa a z kompa do monitora albo jakis inny porzycz i sprawdz może przedłużacz??
Jak sie komp przegrzewa to najczęsciej sie wyłącza tak jak by w stan oczekiwania albo zawiesza się. A jeżeli zasilacz daje za słabe napięcie to głośniczek na płycie głównej piszczy i komp sie nie włącza.
Tlenowy gratuluje "wiedzy"
ten głosniczek to komunikator błędów POST czyli coś źle z mobo,
cpu, ram, gpu wtedy piszczy
a przy przegrzewaniu sie wylącza albo w przypadku pentaka zwalnia do 66mhz i vcore 0.9:)
EDIT: co do napięć sie włączy ale bedzie działał niestabilnie