Witam!
Szukam komputera do ~800/850 zł. Mam myszkę, mikrofon, słuchawki, klawiaturę.
Komputer powinien być do codziennego przeglądania stron www (facebook, twitter, youtube, blogi, itd.)
a bardzo zależy mi na bezproblemowym oglądaniu video np. na YouTube w 720p (bez jakiejkolwiek możliwości lagów).
Komputer nie będzie służył do grania w gry, aczkolwiek chciałbym, abym mógł grać bez żadnych lagów w grę NosTale,
Minecraft i może w Slenderman? (minimalne wymagania sprzętowe znajdziecie na oficjalnej stronie NosTale, ale tak jak mówiłem,
chciałbym, aby nie było żadnej możliwości występowania lagów. Chciałbym, aby przeglądanie stron oraz ogólne użytkowanie komputera
przebiegało bez jakichkolwiek problemów. Aby komputer zawsze i bez problemu się włączał. Aby był szybki. Aby był stosunkowo cichy
(teraz słychać mojego nawet z sąsiedniego pokoju, a chcę, aby można by było usłyszeć jak pracuje np. dopiero jak się zbliży głowę do
niego - [aby kiedy np. przeglądam strony/gram nie dekoncentrował mnie swoim głośnym zachowaniem!])
Chciałbym również oglądać filmy na YouTube w 1080p, ale to chyba nie będzie możliwe przy moim budżecie...
Chciałbym, aby komputer miał dobre chłodzenie. Płynne i bezproblemowe użytkowanie programów typu iTunes, Photosho, After Effects, Adobe Premiere, Camtasia Studio, FRAPS, Mirillis Action!, GIMP, itd. (ogólnie, aby komputer był bezproblemowy z tego typami programów
Komputer ma chodzić zaczepiście płynnie i bezproblemowo z Windows 7 i TYLKO Windows 7! Windows XP/Vista mnie nie interesują!
Będę miał płytkę instalacyjną Windows 7 od kolegi informatyka.
+Mam głośniki
Przepraszam za BARDZO chaotyczny post, ale piszę na szybko
Musicie mi wybaczyć
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi!
PS: Części mogą być używane, ale bez przesady! (Nie chcę ich co rusz wymieniać i bać sie o ich stan!)