Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
16 Sie 2008, 18:01
Witam, problem polega na tym ze jak wyłączam kompa opcja "zamknij system" to pojawia się ten niebieski ekranik gdzie pisze "zapisywanie ustawień" itd.. i jak dojdzie do "trwa zamykanie systemu" to komp tak zostaje nie chce się wyłączyć..
ma ktoś pomysł o o chodzi?
system > Windows XP
Zasilacz : be quiet! Dark Power P7-PRO 450W to raczej nie wina sprzętu bo kompa formatowałem tydzień temu a 2 dni temu zaczęło się tak robić.
Z góry dziękuje za pomoc.
16 Sie 2008, 18:08
Też miałem ten problem. I mnie komputer chodził ponad 2 godziny i się nie wyłączył. Później wyczyściłem rejestr programem TuneUp i CCleaner i nie ma już tego problemu.
16 Sie 2008, 18:59
To robiłem wczoraj i nie pomogło. Może jakieś dalsze sugestie?
16 Sie 2008, 19:09
Otwórz edytor Rejestru (start - uruchom - wpisz regedit) i dokonaj zmiany w kluczu:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
DWORD "PowerdownAfterShutdown" = 1
oraz uruchom menadżer urządzeń-->Widok

Pokaz ukryte urządzenia--> wlacz
NT APM/Legacy Support, plus włącz funkcje 'ACPI Support' w biosie.
lub
PP na pulpit-->właściwość-->wygaszacz ekranu-->zasilanie-->zaawansowane
zarządzanie energią (APM)--> zapytasz Włącz obsługę zaawansowane zarządzanie
energią
znalazłem to na jednym forum
warto spróbowac i poszukaj odpowiedzi w skarbnicy wiedzy
Odpowiedź
16 Sie 2008, 19:12
Robiłem punkt 1,2 nie pomogło. Tego z zasilaczem nie zrobiłem, ponieważ nie mam tych opcji. Format nie wchodzi w grę.
16 Sie 2008, 19:17
czy w czasie wyłącznia wyświetlaja się jakiś kod z liczbami po słowie STOP:
16 Sie 2008, 19:20
Palacio napisał(a):czy w czasie wyłącznia wyświetlaja się jakiś kod z liczbami po słowie STOP:

Nie, porostu pisze "trwa zamykanie systemu windows" myszka działa ale się nie wyłącza. Próbowałem również komendy shutdown.exe -s -t 0 ale też staje w tym samym momencie. Dziwne jest to ze jak zrestartuje kompa i wyłączę obrazu to się zamyka.
16 Sie 2008, 19:24
To jest konflikt programów wszystkie chcą naraz sie wyłączyć i komp staje w miejscu w XP to normalne spróbuj powyłączać programy przed wyjściem z systemu
16 Sie 2008, 19:27
murarz777 napisał(a):To jest konflikt programów wszystkie chcą naraz sie wyłączyć i komp staje w miejscu w XP to normalne spróbuj powyłączać programy przed wyjściem z systemu
Wszystko jest wyłączone. Już zrobiłem tak ze wszystko wyłączyłem poczekałem 3 min wyłączyłem kompa i znów staje. Jak klikam start-zamknij to staje na klepsydrze. Jak kliknę na klawiaturze przycisk "power" to zamyka się do chwili "trwa zamykanie systemu windows"
Ostatnio edytowany przez
Dodo16, 16 Sie 2008, 19:28, edytowano w sumie 1 raz
16 Sie 2008, 19:27
przeskanuj komputer
Anti-Spyware Blockerem
potem Ctrl+Alt+Delate - Procesy i wypisz wszystkie jakie tam są
16 Sie 2008, 19:29
Wirusów,spyware raczej też nie mam. Bo posiadam Kaspersky Internet Security 7.0
16 Sie 2008, 19:30
To wypisz chociaż procesy, jak ci się nie chce sprawdzać tylko wszystkie.
16 Sie 2008, 19:35
Kaspersky nie uchroni Cie tak bardzo dobrze przed spyware lepiej sprawdź i miej pewność