TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Komputer pod symulator

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Komputer pod symulator

Postprzez Adrian1992 » 28 Cze 2015, 23:33

PostUA: Mozilla/5.0 (iPad; CPU OS 5_1 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko ) Version/5.1 Mobile/9B176 Safari/7534.48.3


Witam!
Posiadam taki oto sprzęt:
Intel e5500 2.80ghz
Nvidia geforce 210 1gb
Ram 2gb ddr2
Gigabyte g41m-combo
Co musze dorzucic aby Ets 2 poszedł na ultra i Fsx z dodatkami na najwyższych ustawieniach.
Czasem gram w minecrafta i troche tnie.
Myślałem o podkreceniu procka do 3.5 ghz czy to mozliwe?
Proszę o szybką odpowiedż mam czas do wtorku!
Adrian1992
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 17
Dołączenie: 28 Cze 2015, 23:26

Re: Komputer pod symulator

Postprzez JEDREK » 29 Cze 2015, 07:30

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:38.0) Gecko/20100101 Firefox/38.0


Domyślam się że gra o którą chodzi to Euro Truck Symulator 2 tak ?.

Jeśli masz system 32 bitowy to 2 giga ramu jest w sam raz, natomiast jeśli posiadasz system 64 bitowy to 2 giga ramu to za mało.

Procesor da radę podkręcić, lecz jeśli posiadasz boxowe chłodzenie to możesz o tym śmiało zapomnieć.

Grafika natomiast spełnia wymagania gry więc prawdopodobnie problem tkwi w optymalizacji gry.
Ja tu tylko sprzątam... ;)

i5 3570 @ 4,3 GHz + Noctua NH-U12P, Asus P8Z77-V, Corsair DDR3 2x8GB @ 2060MHz CL10 Ven., MSI GTX 1080 8GB, Samsung SSD 850 EVO 1 TB, Samsung DVD SH-222BB, NZXT Tempest, Corsair AX860i 860W, WIN 10 [x64]
Awatar użytkownika
JEDREK
Moderator
Moderator
 
Posty: 1563
Dołączenie: 11 Mar 2006, 19:27
Miejscowość: W ch** daleko z każdej strony xD (51° 24' N, 19° 41' E)
Pochwały: 24
Sprzęt: Komputer PC, Asus ZenFone 5Z

Re: Komputer pod symulator

Postprzez reyden1982 » 29 Cze 2015, 10:35

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:25.4) Gecko/20150509 Firefox/31.9 PaleMoon/25.4.1


G210 to co najwyżej spełnia wymagania minimalne .

Do grania na Srednich detalach czy wyżej to o wiele za mało , daleko jej do GTS450/HD5770 .

A jak ma mody na lepszę grafikę czy np. widoki to tym bardziej ta karta się nie nadaje .

Procka kręcić ile wlezie ( o ile da się kręcić na tej płycie ) , do tego zmiana grafiki na HD5770/HD6770 ( ~200 zł na allegro ) lub lepszą + dołożenie 2GB ramu .

Można też sie zastanowić na SSD - nawet 60Gb/64GB - skróci wczytywanie gry ( podczas startu czy podczas wczytywania save ) , u mnie ETS 2 z 8GB modów ładuje się na SSD kilka sekund gdzie na zwykłym HDD ładował sie 2-3 minuty .
reyden1982
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 96
Dołączenie: 09 Sie 2014, 21:38
Pochwały: 2

Re: Komputer pod symulator

Postprzez Adrian1992 » 29 Cze 2015, 21:15

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 4.2.2; ORION_100 Build/JDQ39) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/42.0.2311.107 Safari/537.36 OPR/29.0.1809.91837


Taka karta sie nada: XFX RADEON R7850 BLACK EDITION 2GB
System mam windows 8.1 x64
I jak podkrecic ten procesor?
Może być taki ram:www.morele.net/pamiec-goodram-ddr3-4096mb-pc1333-cl9-gr1333d364l9-4g-294462/
Modów na lepszą grafikę do ets 2 nie mam , a w fsx mam tylko scenerie od aerosoftu madeira x i cessne 182t od a2a.
Hdd mam 500gb chłodzenie powietrzem.
Adrian1992
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 17
Dołączenie: 28 Cze 2015, 23:26

Re: Komputer pod symulator

Postprzez reyden1982 » 29 Cze 2015, 23:32

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:25.4) Gecko/20150509 Firefox/31.9 PaleMoon/25.4.1


HD7850 jest o wiele za mocna do E5500 .

HD6770 to optymalna karta do tego procka , max. co bym tam dawał to HD6850 choć i tak procek już ją będzie hamował .

Ram może być - tylko pamiętaj , ram DDR2 i DDR3 nie mogą pracować razem .
reyden1982
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 96
Dołączenie: 09 Sie 2014, 21:38
Pochwały: 2


Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

cron