TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Komputer sam się resetuje

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Komputer sam się resetuje

Postprzez Spalek » 30 Sie 2009, 19:26

PostUA: Opera/9.64 (Windows NT 6.1; U; pl) Presto/2.1.1

Witajcie!

Mam problem, otóz od pewnego czasu komputer zaczął "WARIOWAĆ",tj. resetuje się sam po chwili pracowania ... nie można nic na nim wykonać ... Są straszne lagi... myślałem,że to wina windowsa ... przeinstalowałem i dalej to samo... Po pewnym czasie kiedy problem nie ustępował... stwierdziłem,że to wina płyty głównej ... wcześniej tak się działo gdy spaliła mi się ... poprzednia...czyli nie można było pracować przy komputerze, ale się nie resetował... Wymieniłem płyte główną- podczepiłem dyski , karte graficzną , dźwiękową , sieciówkę. Zresetowałem biosa i wydawało mi się,że jest wszystko ok,a tu nagle dostałem "WYSAD" [czytaj. komputer resetował się samoczynnie] i tutaj mam do Was ogromną prośbę abyście mi poradzili co może być przyczyną bo ja już sam nie mam pomysłów na ''usterkę''.
Spalek
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Sty 2008, 23:02

Re: Komputer sam się resetuje

Postprzez cosik_ktosik » 30 Sie 2009, 21:28

PostUA: Tajne

W którym momencie się resetuje, czy w systemie, a może i na samym początku włączania komputera?
Z programu [url=http://www.instalki.pl/programy/download/testowanie_i_diagnostyka/EVEREST_Ultimate_Edition.php
]Everest Ultimate[/url] podaj odczyt z czujników (w programie komputer->czujnik).

Może Masz bluescreeny, tylko za szybko znikają i o tym nie wiesz?
Aby BSOD pozostał na ekranie, wejdź do panelu sterowania->system->zaawansowane->uruchamianie i odzyskiwanie->ustawienia->odznacz automatyczny restart po awarii. Napisz na forum, jaki kod błędu został wygenerowany oraz jaką podano przyczynę.
Awatar użytkownika
cosik_ktosik
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Wrz 2008, 18:00
Pochwały: 37

Re: Komputer sam się resetuje

Postprzez Spalek » 30 Sie 2009, 22:27

PostUA: Opera/9.64 (Windows NT 6.1; U; pl) Presto/2.1.1

bluescreenów nie miałem... komputer resetował się w systemie i czasami podczas jego uruchamiania ...

PROBLEM NAPRAWIŁEM!
Wymieniłem zasilacz ... i problem zniknął... Prawdopodobnie coś się w Nim popsuło...
Spalek
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Sty 2008, 23:02

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]