Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
21 Sty 2007, 22:28
cześć
Komputer włącza się normlanie do momentu kiedy ma pokazać pulpit,wtedy wyłącza się monitor.Kiedy odłączę monitor to pokazuje że no signal.
Co to może być??
22 Sty 2007, 13:57
Prawdopodobnie plik jakiś został uszkodzony, może wirus, a może jakiś program który zainstalowałeś ostatnio sprawia problem.
22 Sty 2007, 15:34
Przeskanuj kompa antyvirusem, czyms na szpiegi, mozesz dac jeszcze logi. Jak nie wiesz o co chodzi to ptrzeczytaj to:
http://instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=7444
22 Sty 2007, 15:56
Z chęvia bym przeskanował ablo zrobił hijackiem,ale komputer nie włącza się nawet na safe modzie.
22 Sty 2007, 17:08
A czy przypadkiem niemasz ustawionego pulpitu na telewizor a w opcjach sterownika ustawione na pojedyncze wyswietlanie ? Jesli masz karte graficzna z wyjsciem na tv i podlaczony telewizor to sprawdz czy jest obraz na telewizorze jesli tak to pozmieniaj ustawienia w sterowniku karty graficznej.
22 Sty 2007, 17:16
Nie.Tylko komputer podłączony.
22 Sty 2007, 19:41
wiec trudno stwierdzic tak na forum ale moje przypuszenie to jednak cos z karta graficzna byc moze sie przegrzewa albo cos w tym stylu
22 Sty 2007, 19:41
wiec trudno stwierdzic tak na forum ale moje przypuszenie to jednak cos z karta graficzna byc moze sie przegrzewa albo cos w tym stylu
22 Sty 2007, 21:52
manius23 napisał(a):wiec trudno stwierdzic tak na forum ale moje przypuszenie to jednak cos z karta graficzna byc moze sie przegrzewa albo cos w tym stylu
Właśnie

Przypomianiało mi się, że jak moja grafika poszła to też monitor się nie włańczał, tyle że u mnie to się już od startu kompa nie włańczał, tutaj może coś się obluzowało, a jak nie to lepiej do komputerowego zanieś kompa

Może zainstalowałeś złe sterwoniki, ja miałem niby orginalne a jak się okazało wywaliło karte
22 Sty 2007, 21:58
A jak jest z uruchomieniem w trybie awaryjnym?
Jeżeli pójdzie to przeleć antywirem i spy-botem (jak masz) albo jakimś innym odsyfiaczem.Sprawdź w ustawieniach grafy i w opcjach zasilania czy wszystko jest ok.
A żeby wykluczyć problemy sprzętowe to spróbuj odpalić kompa linuksem live .Osobiście proponuję Knoppix'a.
22 Sty 2007, 23:04
Jak na moje to wogóle nie odpali
Acha.. jeszcze jedno, nie grzebałeś czasem w ustawieniach grafiki?? Może z rozdzielczością przesadzałeś?
23 Sty 2007, 12:04
U mojego kumpla jak mu karte spaliło to sie w awaryjnym normalnie wlaczal ale karty nie wykrywalo. W jak próbował włączyć w normalnym to sie BSOD pojawiał.
24 Sty 2007, 22:02
Oddaję informatykowi.