TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Komunikat o wskaźniku zasilania karty graf. - WTF ?!

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Komunikat o wskaźniku zasilania karty graf. - WTF ?!

Postprzez LucaS » 07 Lip 2008, 12:50

PostUA:

Problem pojawił się rok temu po tym jak spalił mi się zasilacz. Przez 2 miechy zanim doszedł nowy używałem jakiegoś słabego 300W noname i wywalało mi taki komunikat (okienko wyżej) a po kliknięciu na "Diagnostyka" pojawia się okienko te, które jest niżej.
Image
Pomyślałem, że tak musi być, bo w końcu dali mi tylko zastępczy zasilacz i do tego słabszy (z góry koleś zaznaczył aby nie grać w gry bo nie podoła). Podłączyłem potem nowego Chieftec'a 350W i komunikat nadal się pojawiał. Parę razy formatowałem już system i zawsze po instalacji sterowników pojawia sie takie coś. Gdy juz installne wszystko co trzeba aby pracować na kompie ten komunikat pojawia się podczas ładowania systemu (tam gdzie jest napisane Welcome, niebieskie okno gdy jeszcze nie jest załadowany pulpit) i znika samoczynnie (zaraz po formacie i instalacji sterów musiałem samemu klikać na OK aby znikło). Tak samo przy wyłączaniu. Zna ktoś może recepte aby się tego pozbyć? Co powoduje ten komunikat? Wszystko jest dobrze popodłączane w jednostce.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez Dawid255151 » 07 Lip 2008, 13:09

PostUA:

Jaka to jest karta :?: i jakie masz podzespoły komputera ?
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Postprzez LucaS » 07 Lip 2008, 13:14

PostUA:

To nie ma tu nic do rzeczy. Wcześniej było identycznie jak jest teraz i nie było problemu. Jak Dawid nie wiesz dlaczego pokazuje taki komunikat to prosze Cię, nie zabieraj głosu ;]
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Dawid255151 » 07 Lip 2008, 13:20

PostUA:

No jeśli masz dobrego kompa i grafe jakąś nie ziemską dobrą a zasilacz 350W to nie ma się co dziwić :P
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez LucaS » 07 Lip 2008, 13:23

PostUA:

Dawid255151 napisał(a):No jeśli masz dobrego kompa i grafe jakąś nie ziemską dobrą a zasilacz 350W to nie ma się co dziwić :P

umiesz czytać?
Wcześniej było identycznie jak jest teraz i nie było problemu.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez kamuflasz » 07 Lip 2008, 13:55

PostUA:

A sprawdziłeś czy masz to złącze zasilania podłączone do karty graficznej, nic o tym nie napisałeś. Wcześniej mogło być ok bo było podłączone, a w tych dwóch (zastępczym i nowym) może już nie. Ale to też tylko takie domysły.
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez LucaS » 07 Lip 2008, 14:29

PostUA:

kamuflasz napisał(a):A sprawdziłeś czy masz to złącze zasilania podłączone do karty graficznej, nic o tym nie napisałeś. Wcześniej mogło być ok bo było podłączone, a w tych dwóch (zastępczym i nowym) może już nie. Ale to też tylko takie domysły.

Jest podłączone.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Mac » 07 Lip 2008, 21:23

PostUA:

Co to masz za grafę?? Ja obstawiam ba nawet jestem pewien że jedynym wyjściem jest kupno nowego lepszego zasilacz, ew. zmiana grafy na gorszą.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez Dawid255151 » 08 Lip 2008, 23:21

PostUA:

Widzisz LucaS mac potwierdza to co napisałem,a ty od razu moją hipotezę skreśliłeś jeśli ktoś nie jest na forum tak długo jak mac nie należy go skreślać od razu :/
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez LucaS » 09 Lip 2008, 11:19

PostUA:

A zastanowiłeś się Dawid dlaczego nie odpisałem Makowi? Bo też chyba nie rozumie co czyta.

Tłumacząc wcześniejsze zdanie, które ci dawid cytowałem:
Przed spaleniem zasiłki miałem identyczny config kompa i było OK. Była ta sama grafa, ten sam zasilacz (dali mi ten sam z reklamacji), te same inne podzespoły a jest to co teraz. Sprawdzałem wszystko co możliwe i nic nie rozwiązało problemu dlatego zrobiłem temat bo może ktoś miał taki problem jak ja, jak widać nikt nie miał.

EOT.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez kamuflasz » 09 Lip 2008, 11:40

PostUA:

A nie brałeś pod uwagę tego, że zasilacz który dostałeś z gwarancji może być dalej walnięty ??
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez Dawid255151 » 09 Lip 2008, 13:00

PostUA:

Ja na twoim miejscu skołował bym skądś 400w podepnoł i sprawdził czy dalej będzie taki komunikat.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez LucaS » 09 Lip 2008, 13:02

PostUA:

A właśnie tak btw, wtedy źle napisałem o mojej zasiłce, bo miałem i mam 450W a nie 350. Cos mi się pokiełbasiło ze starym PieCem ;)

Skończmy temat, bo i tak nikt go nie rozwiąże, narazie nic się złego nie dzieje, tylko komunikat, więc nie ma co się martwić na zapas :)
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Mac » 09 Lip 2008, 13:31

PostUA:

LucaS napisał(a):A zastanowiłeś się Dawid dlaczego nie odpisałem Makowi? Bo też chyba nie rozumie co czyta.

Jakbyś po ludzku redagował posty to by nie było problemu(cały tekst o kupie i na dole screen). Przy szybkim czytaniu można coś pominąć szczególniej jeśli jest to słabo widoczne.

A nie przyszło Ci do głowy żeby spróbować podpiąć molexa z innej wiązki albo użyć innej przejściówki tudzież ze złącza PCI-e przejść na przejściówkę?? Poza tym wiedz że chieftec nie trzyma już jakości tak jak kiedyś.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]