Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Konflikt klawiszy Windows XP.

16 Paź 2008, 21:33

Witam. Mam od niedawna laptopa Acer Aspire 5920, i pewien duzy problem z klawiaturą. Otóż nie mogę wcisnąc pewnych przycisków naraz. Np, grając w Fifę 09 czy inne gry, nie moge nacisnąc naraz klawiszy np.strzalki w góre , strzalki w lewo i przycisku "s". Niestety jest to powazne utrudnienie, i nie wiem czy to wina jakis sterowników od klawiatury czy poprostu wada sprzętu. Nie mam niestety okazji sprawdzic czy błąd ten powtarzałby się gdybym podłączył zewnętrzną klawiature USB. Proszę o rady....

Re: Konflikt klawiszy Windows XP.

17 Paź 2008, 20:32

W menu start->uruchom->wpisz devmgmt.msc
W Menedżerze urządzeń rozwiń gałąź klawiatury, kliknij prawym przyciskiem myszy na klawiaturze i ją odinstaluj. Uruchom ponownie komputer i poczekaj aż system na nowo ją zainstaluje.

18 Paź 2008, 12:25

Niestety problem istnieje nadal. A czy może być to wina jakiegos starego sterownika od klawiatury albo cos??? chcialem zaktualizowac sterownik ale mam napis że kreator nie może zaktualizować sterownika. Co mogę jeszcze zrobić???

03 Lis 2008, 20:23

yyyy .... a czy aktualiazacja biosa cos mogłaby tu zmienic>>??? Bo słyszałem własnie o takim przypadku ale na laptopie HP , i aktualizacja biosa błędy całkowicie zlikwidowała... Chciałem zaktualizować biosa ale calkowicie sie na tym nie znam , co to trzeba pobrać. Szukalem czegoś ale nie wiem jaką mam wersję biosa, Proszę o pomoc,,,,,,,,

15 Lis 2008, 00:51

Yyy... przepraszam że ponawiam ten temat ale chcialbym zobaczyć czy może ma ktoś jakiś pomysł co do mojego tematu.... Aktualizowałem biosa ale nawet to nie pomogło.... Proszę o pomoc....
Wyślij odpowiedź