Rozmowy na tematy związane z muzyką. Albumy, recenzje itp.
Wyślij odpowiedź

Koniec Grammatika!

25 Maj 2008, 14:33

ELDO napisał(a):dnia 3 maja zespol grammatik skonczyl swoja dzialalnosc, 14 czerwca gramy nasz ostatni koncert razem w pod poznanskich pyzdrach
chcialbym podziekowac wszystkim ktorzy wspierali nas przez 10 lat naszej przygody z muzyka
pozdrawiam

jak się o tym dowiedziałem, to aż mnie zamurowało......jak narazie nie ma żadnych konkretnych informacji o co poszło między Eldoką a Józkiem....aż nie mogę w to uwierzyć....Grammatik to przecież najlepszy zespół hh w Polsce!....miejmy nadzieję, że jednak się nie rozpadną....

źródło: eldoka.com
p.s.
jak będzie coś więcej wiadomo to dopiszę

pzdr

25 Maj 2008, 17:14

Szkoda, wielka szkoda. Dla mnie to klasyka sama w sobie, ale na szczęście sam Eldo nie kończy działalności i będzie dalej nawijał solo. A Józka za bardzo nie trawiłem nigdy ;)

Tak btw to małe deja vu, bo pamiętam kilka lat temu już się Grammatik rozpadł, ale po 2 latach płyta "Reaktywacja" i wielki powrót xD Teraz pewnie też tak będzie... za 2 lata "Reaktywacja 2" i lecimy... ;]

25 Maj 2008, 19:29

haha nie słucham, ani Grammatika, ani Sugababes, ale ten drugi zespół za każdym razem gdy oznajmnia że się rozchodzą na drugi dzień wydają nowy singiel :lol: taka mała parodia.

25 Maj 2008, 20:00

:o
mnie też z deczka zamurowało
miejmy nadzieje że wrócą ...i dalej będą nagrywać. nie dziś nie jutro, ale kiedyś :)

świat (rap) schodzi na psy
Ostatnio edytowany przez banan, 26 Maj 2008, 16:08, edytowano w sumie 1 raz

25 Maj 2008, 20:33

nom prawda z deka schodzi na psy, też mnie zamurowało :shock: szkoda, wielka szkoda, jeden z najlepszych zespołów w pl.

08 Cze 2008, 14:56

ELDO napisał(a):w sprawie ostatniego koncertu, nie planowalismy zakonczenia dzialalnosci, wiec nie mielismy w planach robic z tego jakiejkolwiek hecy i grac pozegnalnych tras , tak wypadlo, niestety wypadlo na koncert na stadionie miejskim, ktory jak mysle okaze sie po prostu lokalnym festynem... no coz, nie ma sensu udawac i robic 10 ostatnich tras sztucznie podtrzymujac zainteresowanie...wszystkich chetnych jednak goraco zapraszam

jeszcze raz chcialbym podziekowac wszystkim ktorzy towarzyszyli nam przez 10 lat naszej podrozy z muzyka, od rapowania na klatkach blokow na bemowie, przez duze festiwale do malych koncertow klubowych, te kilkaset wystepow znaczy dla mnie ogromnie duzo....

jednak koniec Grammatika....no cóż szkoda.....ale zostawili po sobie zaje**stą muzykę i teksty z przekazem.....na pewno ich muzyka nie zostanie zapomniana.....

01 Sie 2008, 22:09

ELDO napisał(a):- ostatnia sprawa zwiazana z roznymi komentarzami dotyczacymi zespolu grammatik tak by uciac idiotyczne spekulacje, jest to decyzja ostateczna, nie ma mozliwosci zeby kiedykolwiek zespol wznowil dzialalnosc

no to mamy 100% pewności, że to koniec zespołu. Szkoda.

pozdro!
Wyślij odpowiedź