TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Konto w mBanku.

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Konto w mBanku.

Postprzez mateusz x man » 01 Lut 2008, 06:39

PostUA:

Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was ma złożone konto w właśnie tym banku. Interesują mnie głównie opłaty. Dokładnie za wypłacenie pieniędzy z konta, wpłacenie pieniędzy na konto i inne podstawowe. I proszę nie podawać mi linku do strony mBanku z opisem takiego konta bo czytałem to co tam jest napisane ale nic nie rozumiem.
Z góry dzięki.
mateusz x man
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 09 Cze 2007, 13:15
Miejscowość: Kielce
Pochwały: 2

Postprzez tirex52 » 01 Lut 2008, 12:11

PostUA:

Ale chcesz w mBanku dla os. pełnoletnich czy dla młodzieży, bo jak dla młodzieży to jest bezpłatne.
Awatar użytkownika
tirex52
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Sty 2007, 00:19
Miejscowość: Miękowo city :>

Postprzez pavko89 » 01 Lut 2008, 12:49

PostUA:

Dlaczego warto otworzyć eKONTO? bezpłatne otwarcie i prowadzenie rachunku
# brak wymaganej minimalnej i regularnej wpłaty
# mozliwość otwarcia bezpłatnych kont lokacyjnych eMAX i eMAX Plus
# bezpłatna karta Visa Electron
# brak prowizji za wypłaty gotówki z bankomatów Sieci Euronet w Polsce i Banku BZ WBK
# brak prowizji za przelewy wewnętrzne (przez Internet oraz IVR)
# tylko 0,50 PLN za przelewy do innego banku (przez Internet)
# eKARTA oraz dostęp do usługi mTRANSFER
# możliwość zakupu jednostek funduszy inwestycyjnych w Supermarkecie Funduszy Inwestycyjnych
# dostęp do usługi eMAKLER

eKONTO
osobiste to rachunek stworzony z myślą o prostym i wygodnym wykonywaniu operacji finansowych. Z pieniędzy zgromadzonych w banku korzystać można na kilka sposobów:
# wypłacić je jako gotówkę
# płacić w sklepie korzystając z karty płatniczej
# płacić wirtualnie - korzystając z numeru karty płatniczej
# regulować zobowiązania zlecając przelewy z rachunku

Do rachunku eKONTO mBank wydaje trzy rodzaje kart płatniczych:
# karty debetowe Visa Electron i Visa Gold
# karty wirtualne: eKARTĘ
# karty kredytowe Visa Electron, Visa Classic, Visa Gold

Jak otworzyć konto?

Wypełnij internetowy formularz otwarcia rachunku. Potrzebny będzie m.in. Twój nr PESEL oraz seria i numer dokumentu tożsamości.
Potwierdzeniem poprawnego wypełnienia wniosku otwarcia rachunku będzie wyświetlenie strony zawierającej Twoje imię i nazwisko, rodzaj zamówionego rachunku, datę złożenia wniosku i jego ID.
Przekazane w formularzu internetowym dane umożliwią szybkie otwarcie rachunku. Wkrótce otrzymasz pocztą:

* stosowną liczbę egzemplarzy "Umowy o prowadzenie bankowych rachunków oszczędnościowych".
* Potwierdzenie otwarcia rachunku bankowego
* Pakiet aktywacyjny
* Listę haseł jednorazowych

Podpisz wszystkie egzemplarze Umowy i przygotuj kserokopie dokumentów tożsamości wszystkich osób wymienionych w umowie - Twoje i ewentualnych Współposiadaczy lub Pełnomocników - (w przypadku obywatela polskiego jest to dowód osobisty) zawierające: imię (imiona) i nazwisko, podpis, aktualny adres zameldowania oraz serię i numer dokumentu (są to strony 1, 2, 3, 6 i 7 dowodu osobistego).
Jeżeli posiadasz nowy dowód osobisty potrzebna będzie kserokopia obu stron dokumentu w powiększeniu 2:1.

Wyślij je do mBanku wraz z egzemplarzem Umowy podpisanym przez wszystkie osoby w niej wymienione na adres:

mBank, Bankowość Detaliczna BRE Banku SA
DWD Wydział Obsługi Klientów
Skrytka Pocztowa 2108 90-959 ŁódŹ 2

Przy pomocy pakietu aktywacyjnego można dokonać aktywacji (ustanowienia haseł) dla dwu podstawowych kanałów dostępu do mBanku - Internetu oraz Teleserwisu (mLinii).

Po dotarciu do mBanku podpisanej przez Ciebie umowy Twój rachunek zostaje aktywowany i możesz już wypłacać z niego pieniądze.
Upewnij się w Centrum Obsługi Telefonicznej (tel. 0 801 300 800 lub 42/6 300 800) czy mBank otrzymał już Twoją umowę.

Jeśli wraz z Umową dotyczącą rachunku podpisana została "Umowa o korzystanie z kart płatniczych mBanku", możesz teraz zamówić kartę Visa Electron do konta. Zostanie przesłana ją pocztą. Ze względów bezpieczeństwa kartą nie można wykonać żadnej operacji do chwili jej aktywacji w internetowym serwisie transakcyjnym mBanku lub przez operatora mLinii. Po aktywacji karty możesz ustanowić jej PIN. Samodzielna aktywacja i ustanowienie pierwszego PIN-u w Internecie są całkowicie darmowe.

źródło dobretypy.pl
Awatar użytkownika
pavko89
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 05 Kwi 2006, 20:23

Postprzez mateusz x man » 01 Lut 2008, 18:15

PostUA:

Konto to chcę założyć ze względu na to że często i dużo kupuje na Allegro i już mnie denerwuje to ciągłe bieganie na pocztę i te opłaty(jak pewnie każdy wie 2,5ozł za przelew przez pocztę). Jeśli to konto miało by istnieć na moje nazwisko to wchodzi w grę tylko młodzieżowe.
mateusz x man
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 09 Cze 2007, 13:15
Miejscowość: Kielce
Pochwały: 2

Postprzez LucaS » 01 Lut 2008, 19:50

PostUA:

w mBanku jest darmowe bezwzględu na wiek, tirex.

a ja osobiście posiadam Inteligo i polecam, fakt faktem trzeba płacić za konto ale tylko jeśli miesieczne, średnie saldo wynosi więcej mniej niz 100zł.

poczytaj:

http://mbank-inteligo.blogspot.com/
http://www.grupy.egospodarka.pl/mBank-c ... 207,8.html

PS: eKonto jest dla 18+, jesli masz poniżej to jest dla nieletnich specjalny bank innybank (to mBank ale wersja dla mlodych) i konto izzykonto a całość na epulsie :/ http://www.epuls.pl/frameset_izzy.php
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez Mirahz » 01 Lut 2008, 22:59

PostUA:

tirex52 napisał(a):Ale chcesz w mBanku dla os. pełnoletnich czy dla młodzieży, bo jak dla młodzieży to jest bezpłatne.

Zapoznaj sie z tematem, bo wprowadzasz ludzi w blad. Uwierz mi, ze tylko na tym tracisz.
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Postprzez tirex52 » 01 Lut 2008, 23:28

PostUA:

Mirahz i LucaS ja mu mówiłem że dla młodziezy jest bezpłatne a o dorosłych nic nie wspomniałem
Awatar użytkownika
tirex52
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Sty 2007, 00:19
Miejscowość: Miękowo city :>

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]