TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Kontrolne sprawdzenie loga

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Re: Kontrolne sprawdzenie loga

Postprzez huber2t » 01 Wrz 2008, 15:33

PostUA:

Wyłączyć i włączyć możesz od razu

podaj gdzie widzisz te zbędniki, nie wystarczy usunąć tylko pliku, trzeba także usługe
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Postprzez Jagla » 01 Wrz 2008, 15:56

PostUA:

To wymieniam

C:\WINDOWS\python24.dll
C:\Program Files\DAEMON Tools Toolbar
C:\WINDOWS\IPChanger.exe
C:\WINDOWS\serwer.exe
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Storm
C:\Documents and Settings\Maciekk\Dane aplikacji\Hamachi
C:\Documents and Settings\Maciekk\Dane aplikacji\HamachiBackup
C:\WINDOWS\system32\drivers\hamachi.sys

To. Są tam jeszcze jakieś procesy m.in
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\FLEXnet
C:\Program Files\Bonjour

Których nic takiego nie instalowałem i nie wiem co to jest.
Jagla
Postujący
Postujący

Dołączenie: 23 Sty 2008, 16:48
Pochwały: 1

Postprzez huber2t » 01 Wrz 2008, 16:07

PostUA:

Tego nie polecam usuwać:
C:\WINDOWS\python24.dll

To odinstaluj w panelu sterowania:
C:\Documents and Settings\Maciekk\Dane aplikacji\Hamachi
C:\Documents and Settings\Maciekk\Dane aplikacji\HamachiBackup
C:\WINDOWS\system32\drivers\hamachi.sys

Od aplikacji hamachi

Pobierz ComboFix, ale nie uruchamiaj
Wklej do notatnika:
Kod: Zaznacz wszystko
File::
C:\WINDOWS\IPChanger.exe
C:\WINDOWS\serwer.exe
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Storm

Folder::
C:\Program Files\DAEMON Tools Toolbar
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\FLEXnet
C:\Program Files\Bonjour

Plik -> zapisz jako -> CFScript.txt (najwygodniej będzie, jeśli zapiszesz w takiej lokalizacji, by ikonka CFScript.txt znalazła się obok ikonki ComboFix.exe)
Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe tak jak tu ->
Image
Rozpocznie się usuwanie i powstanie log, daj ten log na forum.

Logi dajesz na http://www.wklej.eu a w poście dajesz tylko link
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Jagla » 02 Wrz 2008, 07:38

PostUA:

To zrobie jak wrócę ze szkoły. Teraz jest jeszcze jeden błąd nie wiem czy poważny czy minimalny. Jak włączałem kompa to wyskoczył mi komunikat że lightcontrolpanel jest złym obrazem systemu czy coś w tym stylu. Jak narazie nie widzę, żeby było tego jakieś konsekwencje

To samo dzieje się też z Photoshopem.

Co mam zrobić. Bo nie chce znowu robić formatu.

Teraz też widzę, że nie mogę odinstalować Photoshopa. Użyje Revo Uinstaller i zobacze

Niby usuneło to. W sumie to usuneło mi to około 10000 wpisów w rejestrze. Dodatkowo pojawił się proces msiexec.exe i nie wiem co to jest bo piszą o tym w google lecz nie pisze od czego to jest. Ja już nie wiem czy ten komputer mi działa dobrze czy nie... Teraz robie reset
Jagla
Postujący
Postujący

Postprzez Jagla » 02 Wrz 2008, 17:14

PostUA:

Przy włączaniu kompa włącza mi się skandisk ale go pomijam bo boje się, że znowu się zatnie. Nie wiesz czy jest jakiś inny sposób, żeby sprawdzić sekcje na dysku?? Bo coś mi się nie widzi czekanie 30h aż regenerator zeskanuje wszystko.
Jagla
Postujący
Postujący

Postprzez huber2t » 02 Wrz 2008, 17:16

PostUA:

Daj log z HijackThis
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Jagla » 02 Wrz 2008, 17:24

PostUA:

http://wklej.org/id/2411/

Zastanawiam się czy puścić skandiska... Ale się boje bo znając życie pewnie znowu coś jest nie tak i sie zatnie...
Jagla
Postujący
Postujący

Postprzez huber2t » 02 Wrz 2008, 17:29

PostUA:

W loogu nic nie widze poważnego

Możesz przeskanować

:)
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Jagla » 02 Wrz 2008, 17:35

PostUA:

A nie ma jakiegoś innego sposobu?? Albo czy jak sie zatnie skandisk to już nie ma ratunku tylko format w najlepszym wypadku czy da sie jeszcze coś zrobić?? Ja raczej nie mam wirusa tylko problem tkwi w czymś innym. No nie wiem, narazie nic się nie dzieje to robić nie będę nic. Skan diska też raczej puszczać nie będę. I może jakoś to będzie, bo narazie nic się nie dzieje co by mi przeszkadzało w użytkowaniu komputera]

Teraz widzę, że coś sie z antyvirusem zrobiło. Skanuje ok 2 sekundy i z tego co tam widze 1 plik. Przeinstaluje go.
Jagla
Postujący
Postujący

Postprzez Jagla » 02 Wrz 2008, 19:02

PostUA:

Zrobiłem na wszelki wypadek skan Avirą

http://www.wklej.org/id/2426/

A mam takie pytanie. Da się zrobić jakoś tak, żeby wejść np na system awaryjny (czy jak to sie nazywa) włączyć tam skandiska i jakby sie zawiesiło i coś popsuło to cofnąć to jakoś?? Taki punkt kontrolny zrobić systemu czy coś w tym stylu. Bo tak to mam stracha włączyć to lekkiego a innego sposobu nie ma

Aha, z jakiego powodu może się jeszcze skandisk włączać przy starcie systemu??

Ściągłem program ActiveSmart i on powiedzał mi, że moje dyski są wporządku. Ale nie wiem czy on sekcje też sprawdza. Tak sie zastanawiam czy skandiska nie puścić. Co ty na to?
Jagla
Postujący
Postujący

Postprzez Jagla » 03 Wrz 2008, 07:49

PostUA:

Dobra, z tym dyskiem już cię nie męcze. Znalazłem inne forum o tym. Teraz jest coś innego. Avira mi wykrywa jakiegoś wirusa (TR/Agent.abgf.13 chyba tak się nazywał) ale znając życie to nie jest wirus. Chciałem włączyć Combofixa, to wyskoczył mi error, żebym wyłączyć wszstko, zresetował komputer i dopiero włączył i wyskoczyło okienko że c/combofix/secure jest uszkodzone czy jakoś tak, więc widze że z combofixa se już nie skorzystam. Avira często daje takie fałszywe alarmy jak dla mnie ale nie wiem.
Jagla
Postujący
Postujący

Poprzednia

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]