Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
25 Paź 2015, 10:30
Witam,proszę o pomoc.Mam postawiony ponownie win 7 premium z płytki bo wcześniej miałem problemy z systemem.Co się okazało...?-nie mogę za wszelką cenę utworzyć kopię dysku lub kopię obrazu systemu (puki jest jeszcze "czysty" ) bo chcę mieć kopię w razie problemów z systemem.Wtedy przywracam pliki i ok.Chcę tą kopię utworzyć przez Panel Sterowania,utwórz kopię systemu.Za każdym razem gdy chcę to uczynić to mam komunikat że "za mało mam miejsca w magazynie do utworzenia kopii.Ja pytam -w JAKIM ZNOWU MAGAZYNIE???-nie rozumiem o co chodzi.Posiadam laptop TOSHIBA L-500 SATELITE 214 oraz win.7 64 bit.Chcę zrobić sobie kopię na zewn.dysku o pojemności 700 GB a system mi mówi że ...za mało miejsca????-szok!!!-Bardzo proszę o SKUTECZNĄ POMOC w tej sprawie bo nie ukrywam że byłem w kilku serwisach komp.i panowie z serwisów nie potrafili mi pomóc,-mimo że stawiali jak ja,cały czas system co chwilę od nowa !!! i nic !!!-nikt nie wie jaka to przyczyna,oraz nikt nie może mi pomóc to WRESZCIE NAPRAWIĆ !!!-mało tego !!! dodzwoniłem się do Microsoft w Grecji i tam panowie rzekomo "Prawdziwi fachowcy" też nic nie potrafili mi pomóc !!!-to w końcu kto mi tu pomoże.......??????-jestem już u kresu sił i wytrzymałości.Zdaje się-prosta sprawa,utworzenie kopii obrazu systemu,-a taki wielki problem !!!-bo nie można tego wykonać.Informuję że windows 7 premium mam legalnie oraz też klucz (key).Nie ukrywam że na różnych forach szukałem pomocy w tej sprawie,ale.....nigdzie nie znalazłem KONKRETNEJ ODPOWIEDZI I PORADY co zrobić,abym w końcu mógł sobie POPRAWNIE utworzyć tę kopię obrazu systemu.Czy jest jakaś NADZIEJA ....????-czy ktoś ma dobrą i skuteczną radę na ten problem???-nie tylko mój z resztą,bo widzę że bardzo dużo ludzi ma z tym problemy.Będę chyba BŁAGAŁ O POMOC,bo...już nie mam wyjścia.Zbyszek z Koszalina.
27 Paź 2015, 12:42
W którym kroku pojawia się ten komunikat? Wrzuć może screenshot.