TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Krew

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Krew

Postprzez zYGuś » 14 Lip 2008, 09:35

PostUA:

Witam was drodzy koledzy/koleżanki pewnego dnia, czyli dzisiaj gdy przeglądałem forum mojego plemienia na plemiona.pl natknąłem się na taki wątek:

---- dnia 11.07. o 23:12
Proszę Cię daj to do Was na Forum. Wojna wojną, ale są rzeczy ważniejsze od gry

Pojawiło się to u nas na forum wstawił nasz drugi dyplomata ----

Taką wiadomość dostałem od dyplomaty plemienia ::33:::

JEST TO WIADOMOSC KTORA ZAMIESCILA NA FORUM OSOBA Z MOJEGO PLEMIENIA. PRZESYLAM JA DALEJ GDYZ UWAZAM,ZE BRAK JAKIEJ KOLWIEK REAKCJI,INICJATYWY JEST NAJGORSZA Z RZECZY... DLATEGO TEZ PROSZE CIĘ O TO ABYS CHOCIAZ NA JEDEN,DWA DNI ZAMIESCIL TAKI POST NA WASZYM FORUM. BYC MOZE CHOCIAZ JEDNA OSOBA SIE BY ZNALAZLA,KTORA MOGLA BY POMOC... POZDRAWIAM

Nie wiem czy powinnam to pisać tutaj i czy w ogóle powinnam to pisać,ale zawsze reaguję na pomoc a zwłaszcza w takiej sytuacji

Wielki Mysz napisał:
Potrzebuję krew dla ojca, niestety jest w bardzo złym stanie - tylko on mi został, jesli jesteś z warszawy, jesteś pełnoletni, pełnoletnia i nie masz przeciwskazan do oddawania krwi, moze moglbys drogi wspolplemiencu wspomoc mne w realnym swiecie. Niestety moja rodzina nie jest zbyt liczna, i okazalo sie, ze w sumie oddac krew moge ja, moja polowka, i w zasadzie nikt wiecej. Nie jest to forma slynnych lancuszkow smsowych w tym stylu. Poprostu nie wiem, nie mam pomyslu jak pomoc mojemu ojcu godnie dozyc swych dni ... przepraszam, ze pisze tutaj ... ale ... wiecej jakby co na privie lub mail [email protected] Krew nalezy oddac w stacji krwiodawstwa w szpitalu na Wolowskiej w Warszawie - stad prosbe kieruje do Warszawiakow, jesli nie bedzie odzewu, zrozumiem ... teraz wiem dopiero co znazy akcja krewniacy

Taka informacja pojawiła się u mnie na forum na 8 świecie. Kto moze niech wysle powyzszą wiadomosc wszystkim ludziom ze swojej okolicy bez wzgledu na to czy to wróg czy przyjaciel bo w tej chwili nie bedzie to miało zadnego znaczenia ...
wazne zeby wiadomosc trafiła na fora jak najwiekszej liczby plemion, bo im wiecej nas to przeczyta tym wieksza szansa na uzyskanie pomocy ....a wiadomo ze kazda pomoc sie liczy. Myślę że znajdą się ludzie którzy pomogą.

Postanowiłem żeby to nagłośnić jakoś.
:arrow: ..::: Pozdro :::.. :wink:
===============
zYGuś
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Gru 2006, 23:23
Miejscowość: UK

Postprzez kukaszr » 14 Lip 2008, 10:08

PostUA:

tylko nie wiem po co koleś prosi o krew i nie pisze jaką potrzebuje!

Myślę, że nie jest to super tajna informacja o którą trzeba pytać na PW :/
Pewnie z nerwów koleś zapomniał napisać.
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez zYGuś » 14 Lip 2008, 10:10

PostUA:

dlatego może podał maila :)
:arrow: ..::: Pozdro :::.. :wink:
===============
zYGuś
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Gru 2006, 23:23
Miejscowość: UK

Postprzez Mac » 14 Lip 2008, 14:40

PostUA:

To działa trochu inaczej.
Idziesz do dowolnej stacji krwiodawstwa mówisz dla kogo ma być krew i oddajesz. Nie ważne jaka grupa, Ten dla którego oddałeś krew dostanie właściwą. Przy okazji dostaniesz 8 czekolad, kawę, konserwe turystyczną, i chyba jakieś jeszcze batoniki. A na miejscu zwykle ciastko+słodka herbata.
Po iluś tam razach zostaniesz honorowym dawcą krwi i masz zniżki na przejazdy środkami komunikacji publicznej(u mnie w mieście tak jest) i chyba dostajesz bajer w postaci krew karty.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez LucaS » 14 Lip 2008, 15:06

PostUA:

U mnie jest to tak, że idziesz do centrum krwiodawstwa przy szpitalu. Wypelniasz ankietę, z nia idziesz do lekarza w szpitalu i on robi odpowiednie badania czy możesz oddać krew. Jesli możesz, wracasz do centrum krwiodawstwa i Ci pobierają tę krew. Dostajesz paczkę czekolad, i czasami coś jeszcze się dostaję, np ostatnia kumple dostali breloczki ze swoją grupa krwi. I każdy kto odda dostaje książeczke gdzie ma wbite ostatnie oddanie krwi i miejsce na następne.

A tak ogólnie aby oddać krew to jak wszędzie - ukończone 18 lat i od jednego oddania krwi do drugiego musi minąć w przypadku mężczyzny 2 miesiące - tyle właśnie w męskim organiźmie regeneruje się utracona krew. U kobie jest chyba 3 miechy, ale nie jestem pewien.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników