TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Kto z was uprawia ten piękny sport Kulturystyka

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Kto z was uprawia ten piękny sport Kulturystyka

Postprzez Dawid255151 » 08 Kwi 2008, 17:39

PostUA:

Witam chciałbym zapytać was kto z was uprawia ten piękny sport kulturystyka ? Ja ćwiczę już kilka lat więc chciałbym z kimś porozmawiać na ten temat chodzi mi o osoby doświadczone o takie które już poznały co to wyciskanie,lub francuskie wyciskanie chciałbym spytać o wasze wyniki i o sposoby aby w szybkim czasie uzyskać duży wynik w wyciskaniu :D, następne moje pytanie ile razy trenujecie w tygodniu :?: i jakie posiadacie
rozpiski ćwiczeń.

Jeszcze raz powiem pytania kieruje do ludzi doświadczonych,nie chodzi mi o ćwiczenia typu expander czy pompki brzuszki chodzi o profesionalne ćwiczenia

Nie chce i nie biorę odżywek
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Re: Kto z was uprawia ten piękny sport Kulturystyka

Postprzez kukaszr » 08 Kwi 2008, 20:08

PostUA:

Dawid255151 napisał(a):francuskie wyciskanie[/b] hmm :>

:D ja chodziłem przez 2 mc, ale niestety skończyła mi się płynność finansowa.

osobiście trenowałem 3 razy w tygodniu, co do odżywek to zależy jeszcze jakie. jeśli nie chce ci sie gotować potraf wysoko białkowych polecam zakupić białeczko ostrowity, zdrowe i nie może zaszkodzić.

Jak ćwiczysz kilka lat to pewnie jesteś pan mięsień ;D

A ćwiczenia jakie mogą być najpierw musisz sie zastanowic czy robisz rzeźbe czy mase na rzeźbe np. 3 serii po 13 a na mase 8 po 8

A profesjonalne ćwiczenia to idziesz do Pana z siłowni i ci mówi ;d jeden dzien klata, drógi biceps a trzeci plecy
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań

Postprzez Dawid255151 » 08 Kwi 2008, 22:03

PostUA:

Jak ćwiczysz kilka lat to pewnie jesteś pan mięsień ;D

Ciężko mi powiedzieć ;-) są lepsi ja w bicepsie mam 41cm wyciskam 105kg
za nie długo będę film kręcił w temacie wyciskanie na klatę.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez kukaszr » 08 Kwi 2008, 23:02

PostUA:

w kazdym razie polecam białeczko.

nie szkodzi na nasienie ;d
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Dawid255151 » 08 Kwi 2008, 23:09

PostUA:

Wiesz ogólnie mam dobrą masę 100kg wagi wzrost 182cm więc masę już mam ;-)
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez murarz777 » 09 Kwi 2008, 00:04

PostUA:

Widzę ze Dawid długo trenujesz :D co możesz polecić na sam początek żeby przypakować :)?
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Postprzez Dawid255151 » 09 Kwi 2008, 00:16

PostUA:

Na sam początek tzn chciałbyś w domu ćwiczyć czy na siłowni :?:
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez murarz777 » 09 Kwi 2008, 00:28

PostUA:

Najpierw dom pózniej siłownia
Czy w jakis sprzęt mam zainwestować czy coś
chodzi mi o to żeby przygotowac sie na wypady na siłke (to w przyszłosci)
chciałem sie troche przygotowac i systematycznie ćwiczyć
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez kamuflasz » 09 Kwi 2008, 00:43

PostUA:

Ja tak sie wtrace do tematu bo mam pytanko jedno, co jest pieknego w kulturystyce? Tak wiem czepiam sie ale przy okazji nadam tematowi nowy tor dyskusji:) Ja osobiscie nie widze nic pieknego w dzwiganiu, wyciskaniu czy szarpaniu a tym bardziej gdy przyniosa porzadany efekt.Jakos mego oka nie cieszy widok, kulturysty/tki. Co innego perfekcja i plynnosc ruchu jakie wystepuja np. w Kung-fu, gietkosc i precyzja akrobatow czy lekkosc i efektownosc wiekszosci technik tanecznych moga byc piekne. Dla potwierdzenia mojej opini podam przyklad w formie pytania. Kto widzial piekna kulturystke, a kto tancerke? Oczywiscie nie ujmuje niczego kulturystom bo dyscyplina ta wymaga wielkich nakladow sil, cierpliwosci i stanowczosci aby osiagnac cel ale napewno nie jest piekna. PS: Tekst ten jest jedynie moja opinia i nie ma na celu nikogo obrazic. Teraz czekam na wasze opinie, szczegolnie Dawida. :)
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez murarz777 » 09 Kwi 2008, 01:06

PostUA:

Ja w tym widzę to ze człowiek dłużej pożyję zdrowiej lepiej to niż cały dzień na kompie siedziec a te kung fu i sztuki walki to nie siła to technika bardzo bym sie chciał tego nauczyc ale to nie możliwe bo najbliszy zakon Xaolin itp w Chinach :) a zaden trener od karate nie da Ci tego co jakis stary dziadek z Chin :D Bruce Lee np to był ktos :D
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez Dawid255151 » 09 Kwi 2008, 09:03

PostUA:

@kamuflasz
Pytasz co w kulturystyce jest pięknego a no piękne są 2rzeczy że dochodzisz do wymaganej przez siebie poprzeczki a przez wyciskanie sprawdzasz swoją prace treningów,tak samo można zadać pytanie co pięknego widzą kajakarze :?: oni widzą piękne swoje efekty np w długich dystansach ,a kulturysta widzi swoje efekty w podnoszeniu na ławce wiesz powiem ci ogólnie tak że jest to też styl gustu ja obecnie ćwiczę na siłowni już dobre kilka lat wliczam w to też ćwiczenia w domu i właśnie teraz odpowiedz dla murarza

@murarz777 Na sam początek proponuje ci zrobić coś takiego
5seri po 10powtórzeń pompki,5seri po 10powtórzeń brzuszki z nogami wyprostowanymi lub unoszonymi trochę w górę,3serie po 10powturzeń skłony i tak ćwicz przez 2tygodnie po 2tygodniach

Zakup expander (może być gumowy lub na sprężynach)
i ćwicz nim na klatkę 3-serie po 10pow,3-serie po 10pow na barki,3serie 10pow na biceps,3serie pow10 na triceps

Jeśli nie wiesz jak ćwiczyć expanderem to tu masz stronkę :arrow:http://www.kulturystyka.pl/atlas/
i co miesiąc czy 2 miesiące zwiększ serie i powtórzenia
i po kilku miesiącach zakup sztangielki i napisz do mnie :D
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez kukaszr » 09 Kwi 2008, 09:17

PostUA:

Dawid255151 napisał(a):Wiesz ogólnie mam dobrą masę 100kg wagi wzrost 182cm więc masę już mam ;-)

białko jest na przerabianie tłuszczu w mięśnie...
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Dawid255151 » 09 Kwi 2008, 09:19

PostUA:

A żywność taka jak ser biały,ser żółty,jajeczko, powinno wystarczyć co otym myślisz:?:
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez kukaszr » 09 Kwi 2008, 15:29

PostUA:

w tych produktach jest biało... ale byś musiał jeść tego wuchte. Tak jak oglądałem zawodowców wypijają po 10 białek na śniadanie i dodatkowo i tak białko z proszku ;d
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Dawid255151 » 09 Kwi 2008, 16:10

PostUA:

w kreatynie podobno jest dużo białka kreatyna to odżywka ;-)
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników