Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

która będzie się bardziej opłacała ? drukarka oki czy epson

06 Lis 2008, 11:18

Epson AcuLaser C9100 czy może OKI C8600N

glównie chodzi mi o to zeby oszczędnie jakoś drukowała i były w miare niskie koszty tonerów . duzą rolę odgrywa tez cena bo oki jest o 1500 zł mniej kosztowny od epsona

Re: która będzie się bardziej opłacała ? drukarka oki czy epson

07 Lis 2008, 22:18

Zapoznaj się z testem OKI:
http://www.centrumdruku.com.pl/artykuly ... .cd?id=206
Są odpowiedzi na twoje pytania odnośnie kosztów eksploatacji.

11 Lis 2008, 18:02

epson zawsze drogi w exploatacji :(

11 Lis 2008, 18:11

Mam, mówiąc dalikatnie "niemiłe" doświdczenia z drukarkami firmy Epson. Potwierdzam tezę, że są drogie w ekscloatacji. Mimo wszystko człowiek kupujący drukarkę powinien liczyć się z wysokimi kosztami eksploatowania, ale firma Epson jest chyba monoteistą na tym rynku. Ja abym mógł drukować, musiałem zrezygnować z kupowania oryginalnych tuszy i przerzucić się na tańsze zamienniki, przez co gwarancja została zablokowana. Jak już będziesz kupował Epsona, poważnie się nad tym zastanów i to 3 razy, a tym bardziej nie ufaj sprzedawcy.

10 Sty 2009, 00:03

pantik którą wybrałeś drukarkę?? postawiłeś na technologię LED w OKI czy jednak trzymasz się standardowego lasera??

10 Sty 2009, 21:01

przy naszych drukach wybrałem LED bo my bardzo wiele drukujemy ale jesli potrzebujesz drukarki na plakaty afisze bilboardy to proponuje zamawiać w drukarni jak sie z nimi podpisze umowe ze np tylko u niech sie bedzie zamawiało to zawsze jakaś zniżka będzie a koszty nie są wielkie z tym ze w większości trzeba miec bardzo duze ilości np 100 albo 250 bo to sie matruyce przygotowuje pod dany plakat, my kiedyś wyszliśmy z założenia ze wydrukujemy plakat A0 skłądaj.ący sie z plakatów A3 poszlismy z takim wielkim złozonym do ksera kolorowego A0 i coprawda jest to wielki koszt ale wyjdzie taniej niz by sie drukowało w duzych fomatach w drukarni itp dobre jest rozioązanie mieć ksero od a4 do a0 ale koszt takiego czehoś jest bardzo wielki i drukowac plakat np 4x A3 złożyć go i na tym kserze go powiększyć do formatu A0. jesli chodzi o oszczędnośći to metoda LED wydaje mi sie najbardzie opłacalna. testowałem tez drukarke żelowa ale ma mniejsze osiągi przy takim drukowaniou kolorowych rzeczy najczęściej kończy sie koor czerwony i żułty
Wyślij odpowiedź