TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

>>> kula plazmowa <<<

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

>>> kula plazmowa <<<

Postprzez Yoo! » 21 Sie 2006, 08:08

PostUA:

Witam, ma ktoś może kulę plazmową, bo mam parę pytań dotyczących jej :) otóż, czu kule plazmowe się psują (np.że miesiąc działała, a potem nagle przestała), a może komuś pękła, acha i jeszcze jedno, jak długo kula może być włączona,jak macie jakieś uwagi lub coś czym chcieli byście się podzielić o kuli, to piszcie, bo mam zamiar ją kupić, ale najpierw wole się zorientować, czy sie nie psują itd, dzięki z góry za odp, pozdro4all :)

info:W szkanej kuli z dużą częstotliwością trzaskają pioruny - Iskry plazmowe. Urządzenie wytwarza fascynujący efekt wyładowań elektrycznych w zamkniętej szklanej sferze. Zjawisko jest całkowicie bezpieczne i można przez dotykanie szklanej sfery wpływać na odchylenie i kompensację wyładowań.

Jeszcze jedno pytanie, czy wszystkie kule świecą tak samo, bo na obrazku widze, że jedna świeci mocniej, a druga słabiej :)
Image
Image
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Re: >>> kula plazmowa <<<

Postprzez czajek » 21 Sie 2006, 12:12

PostUA:

Yoo! napisał(a):otóż, czu kule plazmowe się psują (np.że miesiąc działała, a potem nagle przestała)

Nie, raczej nie. Ew. przestanie ci działać jak ci prądu zabraknie :D :D :D
bo mam zamiar ją kupić,

Też się nad tym zastanawiam

Jeszcze jedno pytanie, czy wszystkie kule świecą tak samo?

Nie:
Czerwona:
http://zabawki.pap.edu.pl/new/files/anim/plasma.mov
Zielona:
http://zabawki.pap.edu.pl/new/files/ani ... shot-1.mpg

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
czajek
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Gru 2005, 16:00
Miejscowość: K-ce

Postprzez Kserkses » 21 Sie 2006, 19:29

PostUA:

Mam pytanie. Do czego służy taka kula?
Awatar użytkownika
Kserkses
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Sie 2006, 19:07
Miejscowość: zewsząd

Postprzez Yoo! » 21 Sie 2006, 19:37

PostUA:

służy to do podziwiania :D
info:W szkanej kuli z dużą częstotliwością trzaskają pioruny - Iskry plazmowe. Urządzenie wytwarza fascynujący efekt wyładowań elektrycznych w zamkniętej szklanej sferze. Zjawisko jest całkowicie bezpieczne i można przez dotykanie szklanej sfery wpływać na odchylenie i kompensację wyładowań
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Postprzez kukaszr » 21 Sie 2006, 21:25

PostUA:

Kserkses napisał(a):Mam pytanie. Do czego służy taka kula?

do swiecenia...

fany efekt jest gdy ma się ją położoną na głośniku wtedy śmiesznie te prądziki w niej wirują
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników