Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

>>> kula plazmowa <<<

21 Sie 2006, 08:08

Witam, ma ktoś może kulę plazmową, bo mam parę pytań dotyczących jej :) otóż, czu kule plazmowe się psują (np.że miesiąc działała, a potem nagle przestała), a może komuś pękła, acha i jeszcze jedno, jak długo kula może być włączona,jak macie jakieś uwagi lub coś czym chcieli byście się podzielić o kuli, to piszcie, bo mam zamiar ją kupić, ale najpierw wole się zorientować, czy sie nie psują itd, dzięki z góry za odp, pozdro4all :)

info:W szkanej kuli z dużą częstotliwością trzaskają pioruny - Iskry plazmowe. Urządzenie wytwarza fascynujący efekt wyładowań elektrycznych w zamkniętej szklanej sferze. Zjawisko jest całkowicie bezpieczne i można przez dotykanie szklanej sfery wpływać na odchylenie i kompensację wyładowań.

Jeszcze jedno pytanie, czy wszystkie kule świecą tak samo, bo na obrazku widze, że jedna świeci mocniej, a druga słabiej :)
Image
Image

Re: >>> kula plazmowa <<<

21 Sie 2006, 12:12

Yoo! napisał(a):otóż, czu kule plazmowe się psują (np.że miesiąc działała, a potem nagle przestała)

Nie, raczej nie. Ew. przestanie ci działać jak ci prądu zabraknie :D :D :D
bo mam zamiar ją kupić,

Też się nad tym zastanawiam

Jeszcze jedno pytanie, czy wszystkie kule świecą tak samo?

Nie:
Czerwona:
http://zabawki.pap.edu.pl/new/files/anim/plasma.mov
Zielona:
http://zabawki.pap.edu.pl/new/files/ani ... shot-1.mpg

Pozdrawiam

21 Sie 2006, 19:29

Mam pytanie. Do czego służy taka kula?

21 Sie 2006, 19:37

służy to do podziwiania :D
info:W szkanej kuli z dużą częstotliwością trzaskają pioruny - Iskry plazmowe. Urządzenie wytwarza fascynujący efekt wyładowań elektrycznych w zamkniętej szklanej sferze. Zjawisko jest całkowicie bezpieczne i można przez dotykanie szklanej sfery wpływać na odchylenie i kompensację wyładowań

21 Sie 2006, 21:25

Kserkses napisał(a):Mam pytanie. Do czego służy taka kula?

do swiecenia...

fany efekt jest gdy ma się ją położoną na głośniku wtedy śmiesznie te prądziki w niej wirują
Wyślij odpowiedź