Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Re: Kupno routera... i jego dalsza konfiguracja

09 Cze 2014, 13:16

Jakoś jednak to zrobiłem, już wszystko miałem ładnie spięte, laptop widział sieć, a tu jeb – wszystko rozłączyło i nie miałem neta ani na lapku, ani na piecu, chociaż wszędzie miałem poprawne połączenie (full zasięg na lapku, kabel na pececie). Jeszcze chwilę i jak to dalej nie będzie działać, to ten router chyba zaliczy spotkanie trzeciego stopnia z podeszwą mojego buta.
//
Ku♥wa jest, wreszcie się udało. Jeszcze jak po resecie kompa się nie rozłączy, to chyba nie wyrobię ze szczęścia.

11 Cze 2014, 19:30

Tak z ciekawości, w jaki sposób to ustawiłeś? Udało się wejść na stronkę konfiguracyjną?

14 Cze 2014, 20:38

To będzie tak: kabel od kablówki do modemu, z modemu do portu WAN routera i z routera z portu LAN do peceta. Co prawda zwykle jest to rozpięte (mam dziwnego laga w L4D przy graniu co parę minut, tak jakby pakiety gubiło, co mocno utrudnia grę), ale sieć i internet działają bez zarzutu, więc jak zachodzi potrzeba to spinam i laptop łapie sieć.
Sorry za późną odpowiedź, Firefox mi się rozpieprzył niechcianą i nieproszoną autoaktualizacją, przy deinstalacji mi wywaliło profile, a pendrive'a z backupem pożyczyłem, no i się nie upomniałem :/
Wyślij odpowiedź