Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Zablokowany temat

Kurier

05 Mar 2013, 19:19

Czy da się zrobić by kurier od razu pojechał na pocztę, a nie do domu?

Re: Kurier

06 Mar 2013, 10:52

A co, chcesz odebrać paczkę na poczcie? No to chyba po prostu mu nie otwieraj, nie? :D Jak to jest Pocztex, to pewnie zostawi jakieś awizo czy coś.

06 Mar 2013, 11:39

Jeśli paczka jeszcze nie wysłana, to sprawdź może urząd pocztowy wspiera usługę e-przesyłka.
I wtedy paczka jest od razu na pocztę zawożona i z poczty odbierasz.

13 Mar 2013, 00:41

Ale chodzi o kuriera Pocztexu? Czy innego?

13 Mar 2013, 17:57

Tak

13 Mar 2013, 19:42

Pangia napisał(a):A co, chcesz odebrać paczkę na poczcie? No to chyba po prostu mu nie otwieraj, nie? :D Jak to jest Pocztex, to pewnie zostawi jakieś awizo czy coś.

Nie wiem tylko, czy to będzie w stylu Poczty Polskiej (czyli 2 leciutkie puknięcia, stwierdzenie po sekundzie "Najwidoczniej nikogo nie ma w domu", awizo i sprint do auta), czy ci ich kurierzy mają jakieś inne zasady ;)

16 Mar 2013, 00:11

Kurier powinien się kontaktować telefonicznie przed dostarczeniem paczki, możesz mu powiedzieć przez tel, że Cię nie ma w domu i żeby zostawił paczkę na poczcie.

16 Mar 2013, 00:16

nadziejaa Piszesz o kurierze z Poczty Polskiej ?? ;>

07 Gru 2014, 17:59

mozesz zamówić paczkę pocztą a nie kurierem i twój problem sam się rozwiąże. ewentualnie będziesz zmuszony poczekać na przesyłkę trochę dłużej

20 Gru 2014, 22:13

Większość osób wybierze firmę kurierską, bo choćby tak jak ten wspominany przez was AIN, szybciej wysyła paczki, a na dodatek taką wysłaną przesyłkę można monitorować. Takiej możliwości raczej w poczcie polskiej nie ma. No ale cóż, instytucja państwowa, więc rządzi się swoimi prawami.

09 Sty 2015, 22:25

Georgianne1724 napisał(a):Większość osób wybierze firmę kurierską, bo choćby tak jak ten wspominany przez was AIN, szybciej wysyła paczki, a na dodatek taką wysłaną przesyłkę można monitorować. Takiej możliwości raczej w poczcie polskiej nie ma. No ale cóż, instytucja państwowa, więc rządzi się swoimi prawami.

ja już nie pamiętam kiedy wysyłałem coś pocztą korzystam tylko z firm kurierskich
Zablokowany temat