Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
05 Mar 2013, 19:19
Czy da się zrobić by kurier od razu pojechał na pocztę, a nie do domu?
06 Mar 2013, 10:52
A co, chcesz odebrać paczkę na poczcie? No to chyba po prostu mu nie otwieraj, nie?

Jak to jest Pocztex, to pewnie zostawi jakieś awizo czy coś.
06 Mar 2013, 11:39
Jeśli paczka jeszcze nie wysłana, to sprawdź może urząd pocztowy wspiera usługę e-przesyłka.
I wtedy paczka jest od razu na pocztę zawożona i z poczty odbierasz.
13 Mar 2013, 00:41
Ale chodzi o kuriera Pocztexu? Czy innego?
13 Mar 2013, 19:42
Pangia napisał(a):A co, chcesz odebrać paczkę na poczcie? No to chyba po prostu mu nie otwieraj, nie?

Jak to jest Pocztex, to pewnie zostawi jakieś awizo czy coś.
Nie wiem tylko, czy to będzie w stylu Poczty Polskiej (czyli 2 leciutkie puknięcia, stwierdzenie po sekundzie "Najwidoczniej nikogo nie ma w domu", awizo i sprint do auta), czy ci ich kurierzy mają jakieś inne zasady
16 Mar 2013, 00:11
Kurier powinien się kontaktować telefonicznie przed dostarczeniem paczki, możesz mu powiedzieć przez tel, że Cię nie ma w domu i żeby zostawił paczkę na poczcie.
16 Mar 2013, 00:16
nadziejaa Piszesz o kurierze z Poczty Polskiej ?? ;>
07 Gru 2014, 17:59
mozesz zamówić paczkę pocztą a nie kurierem i twój problem sam się rozwiąże. ewentualnie będziesz zmuszony poczekać na przesyłkę trochę dłużej
20 Gru 2014, 22:13
Większość osób wybierze firmę kurierską, bo choćby tak jak ten wspominany przez was AIN, szybciej wysyła paczki, a na dodatek taką wysłaną przesyłkę można monitorować. Takiej możliwości raczej w poczcie polskiej nie ma. No ale cóż, instytucja państwowa, więc rządzi się swoimi prawami.
09 Sty 2015, 22:25
Georgianne1724 napisał(a):Większość osób wybierze firmę kurierską, bo choćby tak jak ten wspominany przez was AIN, szybciej wysyła paczki, a na dodatek taką wysłaną przesyłkę można monitorować. Takiej możliwości raczej w poczcie polskiej nie ma. No ale cóż, instytucja państwowa, więc rządzi się swoimi prawami.
ja już nie pamiętam kiedy wysyłałem coś pocztą korzystam tylko z firm kurierskich