TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Laptop do 500PLN!

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Laptop do 500PLN!

Postprzez Maciak Plock » 26 Mar 2009, 11:46

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.7) Gecko/2009021910 Firefox/3.0.7


Witam, interesuje mnie zakup laptopa do 500pln
Ma być on głównie do Pobierania Plików, GG, Skype, Ewentualnie jakiś Filmik,
Komputer ma chodzić 24/h (chodzi mi że wsadzę go do szafy i będzie pobierać i pobierać)
Zapewne Bateria będzie słaba, więc trzeba będzie jakiś zasilacz?
Chodzi mi głównie aby komputer był cichy i bez problemowy.
Mam modem [b]TP-Link TD-8810 External ADSL2+ Router[b]
Mam net 1mb, chodzi mi że będzie 512 na laptopie, i 512 na komputerze, czy da się tak? wiem że modemy mają modemy 56kb dlatego pytam, musi być w laptopie wejście sieciowe (na modem) ale to chyba standard.
Nie znam się zbytnio na laptopach więc proszę o rade ;)
Jaki Laptop? (Proszę o dawanie Linku do allegro i uzasadnienie 2-3zdaniami dlaczego ten a nie inny itp)
Cena jak w tytule, do 500pln.

Czytałem regulamin, myślę że to nie pasowało by do tamtego tematu:P
Najlepsza Strona o Clash Of Clans W PolsceClash Of Clans
Najlepsze Forum o COC w Polsce! Clash Of Clans Forum
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 823
Dołączenie: 25 Lut 2006, 20:46
Miejscowość: Płock
Pochwały: 3

Re: Laptop do 500PLN!

Postprzez rumun » 26 Mar 2009, 12:56

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.7) Gecko/2009021910 Firefox/3.0.7


Na początek trzeba wyjaśnić kilka kwestii. Po pierwsze będziesz musiał podłączyć owy laptop do routera nie przez kabel modemowy tylko przez kabel sieciowy (tzw. skrętka). Zatem laptop musi mieć wbudowaną kartę sieciową (chyba każdy posiada ją w standardzie). Po drugie ciężko będzie rozdzielić łącze pół na pół pomiędzy dwoma komputerami - jeżeli jeden będzie ściągał z pełną prędkością to na drugim internet będzie chodził względnie wolno...

Jeżeli chodzi o wybór sprzętu to pokaż swoje typy z Allegro a postaram się coś doradzić.


Autor postu otrzymał pochwałę
Programy, Gry, Download https://www.instalki.pl/
Sklep z oprogramowaniem https://www.vebo.pl/
Windows 7 https://windows7.pl/
Awatar użytkownika
rumun
Administrator
Administrator
 
Posty: 1497
Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:52
Miejscowość: PL
Pochwały: 14

Re: Laptop do 500PLN!

Postprzez Maciak Plock » 26 Mar 2009, 13:01

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.7) Gecko/2009021910 Firefox/3.0.7


http://allegro.pl/item582740915_evo_n60 ... ml#gallery
Już go kupiłem, na innym forum pisali że wszystko ok po 2 34 sprzedane ;)

A co wy o tym sądzicie?
Najlepsza Strona o Clash Of Clans W PolsceClash Of Clans
Najlepsze Forum o COC w Polsce! Clash Of Clans Forum
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 823
Dołączenie: 25 Lut 2006, 20:46
Miejscowość: Płock
Pochwały: 3

Re: Laptop do 500PLN!

Postprzez rumun » 26 Mar 2009, 13:48

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.7) Gecko/2009021910 Firefox/3.0.7


No właśnie chciałem Ci tą aukcję polecić ;)


Autor postu otrzymał pochwałę
Programy, Gry, Download https://www.instalki.pl/
Sklep z oprogramowaniem https://www.vebo.pl/
Windows 7 https://windows7.pl/
Awatar użytkownika
rumun
Administrator
Administrator
 
Posty: 1497
Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:52
Miejscowość: PL
Pochwały: 14

Re: Laptop do 500PLN!

Postprzez Maciak Plock » 26 Mar 2009, 14:57

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.7) Gecko/2009021910 Firefox/3.0.7


No to widzę że Elegancko, laptopik super, właśnie poszedł ostatni egzemplarz tego laptopa, czy dało by się wyciągnąć klawisze i pozamieniać np z y na z itp xD? Wi Fi w laptopie ma duży zasięg? czy będzie trzeba coś dokupić, antenę Wi Fi czy tą pcmcia? wi fi wiem że darmowe, a pcmcia, płaci się za to? dobry zasięg? na allegro widziałem że to dość drogie, po 300pln~, być może patrzyłem nie to;p

@edit
Czy taki Laptop jest cichy? bo na tym mi głównie zależy
Najlepsza Strona o Clash Of Clans W PolsceClash Of Clans
Najlepsze Forum o COC w Polsce! Clash Of Clans Forum
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 823
Dołączenie: 25 Lut 2006, 20:46
Miejscowość: Płock
Pochwały: 3

Re: Laptop do 500PLN!

Postprzez rumun » 28 Mar 2009, 12:14

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.8) Gecko/2009032609 Firefox/3.0.8


Ciężko powiedzieć czy będzie cichy. Klawiszy nie pozamieniasz ;) Jeżeli masz w domu router z WiFi to ten laptop może łączyć się z Internetem przez tą sieć o ile dokupisz odpowiednią kartę. Polecam kartę WiFi pod USB, tutaj znajdziesz coś stosownego: http://allegro.pl/10868_karty_usb.html? ... view=gtext


Autor postu otrzymał pochwałę
Programy, Gry, Download https://www.instalki.pl/
Sklep z oprogramowaniem https://www.vebo.pl/
Windows 7 https://windows7.pl/
Awatar użytkownika
rumun
Administrator
Administrator
 
Posty: 1497
Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:52
Miejscowość: PL
Pochwały: 14

Re: Laptop do 500PLN!

Postprzez Maciak Plock » 28 Mar 2009, 14:37

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.7) Gecko/2009021910 Firefox/3.0.7


Przeciesz ten Laptop ma wi fi? tylko musze modem od internetu podmienić żeby miał nadajnik Wi FI
Najlepsza Strona o Clash Of Clans W PolsceClash Of Clans
Najlepsze Forum o COC w Polsce! Clash Of Clans Forum
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 823
Dołączenie: 25 Lut 2006, 20:46
Miejscowość: Płock
Pochwały: 3

Re: Laptop do 500PLN!

Postprzez noname80 » 29 Mar 2009, 20:42

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)


czytam i staram się zrozumieć...wygląda to jak wielka konspiracja :) po co Ty masz ten laptop w szafie trzymac, co?poza tym ja mam takie zdanie że generalnie nie wszystko drogie musi być dobre,a nie każda okazja jest warta nawet tych kilku groszy. chciałeś żeby ci coś doradzić a tymczasem sam kupiłeś lapa i teraz czekasz na brawa?
noname80
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 52
Dołączenie: 21 Lut 2009, 19:25

Re: Laptop do 500PLN!

Postprzez Maciak Plock » 29 Mar 2009, 22:03

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.8) Gecko/2009032609 Firefox/3.0.8


Kupiłem go bo na innym forum napisali żebym brał, a że były 2 okazy to kupiłem, gdy kupiłem, ostatni laptop został kupiony za 2 godziny.
Najlepsza Strona o Clash Of Clans W PolsceClash Of Clans
Najlepsze Forum o COC w Polsce! Clash Of Clans Forum
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 823
Dołączenie: 25 Lut 2006, 20:46
Miejscowość: Płock
Pochwały: 3


Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot]

cron