TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Laptop Samsung SA11 - zmiana karty graficznej

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Laptop Samsung SA11 - zmiana karty graficznej

Postprzez ksztenc7 » 20 Sie 2010, 17:07

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8 (.NET CLR 3.5.30729)

Witam, mam takiego laptopa:
Samsung SA11:
Procesor: Intel Core 2 Due P7350 (2,0 GHz, FSB 1066MHz, cache L2 3MB), Pamięć operacyjna: 3 GB
Dysk twardy: 320GB,
karta grafiki GeForce 9200M GS 512MB DDR3

Chciałbym się dowiedzieć czy jest tu możliwość zmiany kary graficznej na jakaś która pozwoliła by mi grac w gry o wyższych wymaganiach, bo np Pes 2010 już na maksa mi nie idzie (tnie się ) i Call of Duty 4 dział mi na low na wyższych parametrach się tnie?? Mogę coś zrobić zęby go jakoś podkręcić albo co no dało by się wymienić???
ksztenc7
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 30 Wrz 2009, 22:12

Re: Laptop Samsung

Postprzez santana34444 » 20 Sie 2010, 17:30

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8

Nawet jeśli jest taka możliwość, to jest to przedsięwzięcie zupełnie nie opłacalne.
Po pierwsze - karty graficznej w laptopie nie kupisz sobie od tak w sklepie i nie wymienisz w domowych warunkach. Musisz iść do serwisu, powiedzieć jak sprawa wygląda i oni załatwią jakąś mocniejszą grafikę i ją wymienią, ale to tanie na pewno nie będzie.
Po drugie - wydajność grafiki w laptopach zawsze jest niższa niż byś miał taką samą grafikę w standardowej skrzynce.
Po trzecie - laptop powstał z myślą o zastosowaniach mobilnych takich jak: praca biurowa, internet
Jak chcesz pograć w najnowsze gry to najsensowniej widzę dwa wyjścia - albo kup zwykłego PC o dobrej konfiguracji, albo kup konsolę do gier, albo graj na laptopie z tym że nie na najwyżwszych detalach. Innego wyjścia nie widze żeby móc pograć w najnowsze tytuł.
Pozdrawiam
santana34444
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Lut 2008, 23:36
Pochwały: 11

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników