TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Laptop się nie włącza

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Laptop się nie włącza

Postprzez trollik » 23 Mar 2014, 20:25

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0


Witam, dzis pojawil sie dziwny problem z moim laptopem.
Komputer sie nie uruchamia. Po wcisnieciu power wlacza mi sie taki ekran.

http://i61.tinypic.com/149tqbl.jpg

Jak wybiore "uruchom narzedzie do naprawy systemu (...)" to pokazuje sie czarny ekran i myszka i nic nie moge zrobic, a jak wybiore to drugie to komputer sie restartuje i znow sie to pokazuje.
Komputer dzialal dzisiaj normalnie bez zadnych zarzutow. Ogladalam film i normalnie go wylaczylam, kiedy po kilku godzinach chcialam go wlaczyc to pokazalo sie to. Nie mam pojecia co jest. Nie znam sie kompletnie na komputerach, jestem teraz w Niemczech i nie mam tu nikogo kto by mi pomogl, bo nikt nie zna polskiego :( Pisze teraz z komputera mojego chlopaka.
Awatar użytkownika
trollik
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 59
Dołączenie: 30 Gru 2011, 10:44

Re: Laptop sie nie wlacza

Postprzez mateo8898 » 24 Mar 2014, 19:21

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0


Możesz wejść w Tryb awaryjny?? Masz płytkę z systemem??


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Laptop sie nie wlacza

Postprzez trollik » 24 Mar 2014, 19:58

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0


Nie mam plytki z systemami, ani zadnych sterownikow. A jak wejsc w tryb awaryjny???
Awatar użytkownika
trollik
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 59
Dołączenie: 30 Gru 2011, 10:44

Re: Laptop sie nie wlacza

Postprzez mateo8898 » 24 Mar 2014, 21:20

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0


Wciskaj cały czas F8 przed rozpoczęciem uruchamiania systemu, powinna pojawić się lista i z niej wybierz Tryb awaryjny.


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Laptop sie nie wlacza

Postprzez trollik » 25 Mar 2014, 21:55

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0


Niestety po wybraniu tryb awaryjny wraca mi do tego samego co na zdjeciu :(

Chyba musze gdzies zaniesc ten komputer, bo sama nic zrobic nie moge...
Awatar użytkownika
trollik
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 59
Dołączenie: 30 Gru 2011, 10:44

Re: Laptop sie nie wlacza

Postprzez mateo8898 » 26 Mar 2014, 00:14

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0


Podaj odczyt SMART dysku np. z MHDD -> http://www.instalki.pl/demonstracje/sys ... -mhdd.html (nie rób skanowania jak w podanym linku tylko wciśnij F8, wtedy pojawi się odczyt SMART)


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Laptop sie nie wlacza

Postprzez trollik » 26 Mar 2014, 08:50

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0


Musze ten program zgrac na pendrive i potem wlaczyc komputer i bede mogla wszystko tak jak w tym linku po kolei robic??
Awatar użytkownika
trollik
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 59
Dołączenie: 30 Gru 2011, 10:44

Re: Laptop sie nie wlacza

Postprzez mateo8898 » 26 Mar 2014, 15:48

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0


Pobierz obraz i wypal na płytkę.


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Laptop sie nie wlacza

Postprzez trollik » 28 Mar 2014, 18:36

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0


Niestety nie udaje mi sie uruchomic tego programu.

W biosie nie moge ustawic, by odpalala sie od razu plytka. Moj bios wyglada roche inaczej. Zmienilam kolejnosc, tak by cd/dvd bylo na pierwszym miejscu, ale i tak to nie dzialalo i po wsadzeniu plyty wciskam f12 i wybieram, by czytalo z plyty.

Niestety zaraz po tym pojawia mi sie taki blad:

http://de.tinypic.com/r/qs4e41/8

i po kilku sekundach powrot do ekranu z pierwszego posta.
Awatar użytkownika
trollik
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 59
Dołączenie: 30 Gru 2011, 10:44

Re: Laptop sie nie wlacza

Postprzez mateo8898 » 29 Mar 2014, 00:11

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0


Płyta jest prawidłowo nagrana, tzn. była wybrana opcja typu "Nagraj obraz na dysk", a nie zwykła płyta z danymi??


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Laptop sie nie wlacza

Postprzez trollik » 30 Mar 2014, 19:07

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0


Tak plyta byla zle nagrana. Teraz udalo mi sie uruchomic program. Po wcisnieciu F8 pojawil mi sie blad:

Smart -> ATT
Getting SMART attributes... Error: Drive not ready
Awatar użytkownika
trollik
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 59
Dołączenie: 30 Gru 2011, 10:44

Re: Laptop sie nie wlacza

Postprzez mateo8898 » 30 Mar 2014, 22:34

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0


Oczywiście po uruchomieniu MHDD wybrałaś dysk twardy, a nie inny napęd?? Sprawdź także w BIOS-ie, czy dysk pracuje w trybie IDE zamiast AHCI, bo MHDD współpracuje z tym pierwszym trybem. Inaczej wygląda to na poważniejszy problem z dyskiem.


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Laptop się nie włącza

Postprzez trollik » 31 Mar 2014, 19:38

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0


Sprawdzilam w BIOSie. Dysk pracuje w trybie AHCI i nie wiem jak to zmienic. Tak mi sie wydaje.
sata controller mode: i do wyboru AHCI albo compatybility
Awatar użytkownika
trollik
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 59
Dołączenie: 30 Gru 2011, 10:44

Re: Laptop się nie włącza

Postprzez mateo8898 » 31 Mar 2014, 20:10

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0


Ustaw Compatybility.
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Laptop się nie włącza

Postprzez trollik » 01 Kwi 2014, 20:22

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0


W koncu chyba udalo mi sie. Zrobilam od razu zdjecia.

http://de.tinypic.com/r/a5ayc5/8

a po wcisnieciu klawisza:

http://de.tinypic.com/r/2hfia8w/8
Awatar użytkownika
trollik
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 59
Dołączenie: 30 Gru 2011, 10:44

Następna

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]