Pwiem wam jakie jest moje zdanie na temat antywirusów.
Otóż ja osobiscie preferuje oprogramowanie legalne,posiadam MKS_VIRA 2005 i jestem z niego bardzo zadowolony. Uważam żę lepszego antywira nie ma. Kiedys miałem śmieszną pande zcracowaną bo na legalną niestety nie bylo mnie stać. Jest to problem niestety wielu z nas,że znalezienie dobrze płatnej pracy w naszym kraju graniczy z cudem. Nie moge powiedziec że na początku nawet panda mi odpowiadała,pomogła mi pozbyc sie wielu problemów. Dowiedziałem sie wtedy od kolesia,że ma fajny darmowy antywirus "AVAST" postanowilem go sprawdzić i jakie było moje żdziwienie jak okazało sie że AVAST,legalny,darmowy program antywirusowy, znalazl w pandzie wirusa. Od tej pory nie używam nielegalnych programów zcracowanych przez jakiś kolesi ze stadionu dziesięciolecia gdyż wszyscy wiemy że taki jegomość robiąc craca może zostawić tyle dziur,że my sami się póżniej załatwimy programem,który docelowo ma nam posłużyć do zwalczania wszelkich niedogodności.
Do czego zmierzam. Otóż uważam,że każda pracujaca osoba,której komputer służy do czegos więcej niż grania powinna zaopatrzyć sie w jakiś płatny program antywirusowy. Ludzie przecierz to nie są aż tak wielkie koszta. Ja za swojego MKS-a płace 250zł rocznie. Czy to jest aż taki majątek? Nie powiem żebm nie był zadowolony z AVASTA bo tak oczywiście nie jest,aczkolwiek wychodze z założenia,że coś co nie jest darmowe jest lepsze.
Tak dla sprostowania to MKS znalazł mi ponad 56 różnego rodzaju trojanów,spyware i wirusów,których AVAST nie widział.
Nie wspomne o FIREWALL-u,który skutecznie blokuje mi wszelkie próby niechcianego wtargniecia różnych świństw do mojego komputera i oczywiście o pełnej współpracy i pomocy ze strony producenta oprogramowania.
Bardzo interesuje mnie jakie jest zdanie innych ludzi na postawiony przezemnie temat i wygloszoną na niego moją opinie.
Dziękuje za poświecenie mi czasu.