TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

lektor w filmie???

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

lektor w filmie???

Postprzez piotr.lolo » 28 Lip 2005, 01:28

PostUA:

potrzebuje program który czyta napisy w filmach. może mi ktoś coś poleci :?: słyszałam że realspeak czyta ja robot a to jedyny jaki znam dzieki wielkie :wink:
Awatar użytkownika
piotr.lolo
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 26 Lip 2005, 06:45

Postprzez zebra » 28 Lip 2005, 20:08

PostUA:

Z całą pewnością czytanie napisów przez komputer podczas oglądania filmów jest możliwe, a to dzięki syntezatorom mowy, przykładowo program: Spiker v2.6. Potrzebujesz także aplikacji ALLPlayer V2.1 (wersja ta ma możliwość wykorzystania syntezy mowy co jest konieczne i współpracuje ze Spikerem v2.6). Według mnie najlepszą jakość w swoim przypadku, uzyskałam dzięki syntezatorowi mowy: Dual 4.0 (RealSpeak). Są to co prawda wersje demo, ale w zupełności wystarczą dla początkujących :wink: . Pozdrawiam! I podaję link, gdzie znajdziesz wszystko, o czym była mowa: http://gadacze.w.interia.pl/ .
Ostatnio edytowany przez zebra, 31 Lip 2005, 23:36, edytowano w sumie 1 raz
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez piotr.lolo » 29 Lip 2005, 19:26

PostUA:

zebra. wielkie dzieki. jestes najlepsza :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
piotr.lolo
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez piotr.lolo » 01 Sie 2005, 23:55

PostUA:

otrzymałam odpowiedz :idea: ''Instaluj dual.exe w skład tego wchodzi również realspeak, po ponownym uruchomieniu kompa uruchomi się dual (może się zwiększyć rozdzielczość ekranu) my się tym nie przejmujemy po prostu zamykamy ten program DUAL i odinstalowujemy go (pamiętając, abyprzy deinstalacji pozostawić współdzielone pliki). Teraz unispiker podczas instalacji wybieramy, aby nie uruchamiał się z windowsem po instalacji i uruchamiamy klikamy prawym myszy na ikonie na pasku zadań i wybieramy ustawienia odznaczamy wszystkie opcje oprócz tej na samej górze, w zakładce konfiguracja proponuje szybkość ustawić na 180 i głośność na ful no i ALL Player po zainstalowaniu ładujemy film klikamy prawy wybieram lektor/włącz lektora, przy czym allplayer musi mieć opcje lektora no i to by było tyle. Jeżeli robi jakieś problemy to dobrze jest przeinstalować directX.''

może komuś się przyda :lol: ja i tak nie wiem o co tu chodzi :(
Awatar użytkownika
piotr.lolo
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]