TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Linux Wasze zdanie

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Linux Wasze zdanie

Postprzez SKJ » 14 Wrz 2005, 17:07

PostUA:

Witam od niedawna pracuje na linuxie... Na poczatek zainstalowalem sobie Knoppixa 3.81 i czasami mi sie wiesza...;/ Co moze byc?? A i jaki jescze polecacie system?
Strona pare dni w sieci...
SKJ
Postujący
Postujący

Dołączenie: 06 Sie 2005, 01:12

Postprzez hrydziu » 15 Wrz 2005, 00:02

PostUA:

Ja ci polecam taki system z ktorym bedziesz mial najmniej problemow. Uzywalem jakis czas linuxa i meczyly mnie problemy ze sterownikami ciagle konfiguracje. Od zawsze uzywam tez windowsa, obecnie xp i jakos nie moge na niego narzekac zbytnio. Owszem ma swoje chwile slabosci ale juz bez reinstalacji wytrzymal prawie rok wiec nie jest zle
O żesz ku**a jego w d**ę pie*****na sku****ska mać - powiedział bosman, po czym zaklął szpetnie...
Awatar użytkownika
hrydziu
Postujący
Postujący

Dołączenie: 13 Maj 2004, 21:38

Postprzez SKJ » 15 Wrz 2005, 10:07

PostUA:

Tez mam zainstalowanego Xp'ka ale sie sypie.Ma 3 miesiace a sa same bledy. A wirusow praktycznie nie ma. prfzc caly czas mialem moze z 20...
Zdanie o Windowsie i ogolnie microsofcie mam jak wiekszosc ludzie,"WIELKIE GOWNO" sa same dziury i wogle.
Nie powiem ze Zaden z linuxaw nie ma slabych punnktow ,ale jest ich o wiele mniej.
SKJ
Postujący
Postujący

Postprzez hrydziu » 15 Wrz 2005, 14:20

PostUA:

Proponuje co jakis czas skorzystac z aplikacji typu: CCleaner, RegCleaner.
Napewno pomoze to zlikwidowac wiekszosc bledow. Wazne jest zeby zachowac rejestr w dobrej kondycji, usuwac niepotrzebne pozostalosci po programach, czasami przeskanowac jakims antywirusem i nie powinno byc wiekszych problemow. Na moim kompie windows jest juz rok bez reinstalacji i jak narazie nie mam z nim zadnych problemow.
Sprobuj skorzystac z tych prgramow co ci napisalem, moze znajdziesz jeszcze jakies inne lepsze
O żesz ku**a jego w d**ę pie*****na sku****ska mać - powiedział bosman, po czym zaklął szpetnie...
Awatar użytkownika
hrydziu
Postujący
Postujący

Dołączenie: 13 Maj 2004, 21:38

Postprzez zebra » 15 Wrz 2005, 15:59

PostUA:

Co do najlepszego softu, to trudno tutaj o obiektywną opinię. SKJ, skoro uważasz, że produkt Microsoftu to, cytuję: "wielkie gówno" to dlaczego raz na zawsze nie zostawisz Windowsa i na dobre przejdziesz na Linuxa? Otóż prawda jest taka, że mimo iż wielu ludzi ma podobne zdanie, to nie wybierze innego systemu operacyjnego, bo albo im się nie chce, albo uważają, że nie poradzą sobie na przykład w obsłudze Linuxa. Dlatego Windows, chcąc nie chcąc, nadal gości w komputerach wielu użytkowników. Zarówno Linux, Windows, jak i inne systemy operacyjne są dziełem człowieka, nie są więc doskonałe... A powszechnie wiadomo, że o każdy system trzeba w miarę możliwości odpowiedno zadbać, żeby posłużył nam do następnego formata... Ale o tym, to dłuuuugo by pisać.
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez proktor » 16 Wrz 2005, 20:22

PostUA:

W zadnym wypadku widy to nie sa wielkie gowna (gdy przezucilem sie na linux tez tak mowilem)moge sie zalozyc ze moalo wiesz o linux i tylko dla tego tak mowisz.

teraz znow jestem na windowsie na potrzeby szkoly.

Ale gdy tylko moooge majstruje w linuksie.

Osobiscie bardziej pasuje mi linux.Ogulnie wszystko mi sie w nim podoba,czasem tylko wkuza mnie bash,jest z nim duzo problemow
strony internetowe: Błonie, Brwinów, Pruszków, Milanówek, Grodzisk Mazowiecki
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Kwi 2005, 19:59

Postprzez SKJ » 16 Wrz 2005, 20:57

PostUA:

Jestem poczatkujacym na linuxie ale znam osoby ktore bardzo dlugo korzystaja z linuxa i maja takie same zdanie jak ja...
Wiem ze na linuxie sa problemy ze sterownikami ale to nie jest az tak duzy problem
sam tez od czasu do czasu kozystam z windy... ale nieoszukujmy sie ze winda ma w sobie tyle dziur,w szkole narazie korzystam z windy ale w najblizszym czasie bede z jakiegos linuxa.

Wiekszosc osob korzysta z Windowsa bo jest owiele latwiejszy... Samo klikanie "Instaluj" "dalej" itp...

Mam jeszce pytanie: Dlaczego mowisz ze windows to nie gowno?? Co w tym systemie jest takiego dobrego??
SKJ
Postujący
Postujący

Postprzez zebra » 16 Wrz 2005, 21:32

PostUA:

Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie. Prostota w użytkowaniu. Oczywiście dostosowana do indywidualnych potrzeb zaawansowanego i początkującego użytkownika. Poza tym, dostępność programów, itp. Jednym słowem Windows jest bardziej powszechny, niż inne systemy, co oczywiście nie oznacza, że jest lepszy jakościowo. Kto nie chce, nie musi z niego korzystać. Ma więc wybór. Jednak sam również korzystasz z Windowsa, z pewnych personalnych potrzeb, nie wnikam jakich. A tak poza tym, po co w temacie prosisz o sugestie dotyczące wyboru najmniej problematycznego systemu, skoro sam masz już wyrobione zdanie na ten temat. A pozostałe opinie kwestionujesz. Jaki system można ci polecić, skoro Windows Microsofta to według ciebie gówno, a z Linuxem Knoppixa 3.81 masz chwilowo pewne problemy... Może Mac OS?
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez SKJ » 16 Wrz 2005, 23:46

PostUA:

Nie mialem jeszcze spotkania.... A Temat brzmi "Linux Wasze zdanie" moze niezrozumieliscie, ale chodzilo mi jakiego linuxa mi polecacie... Na linuxa jest wiele programow...wiadomo ze trzeba dluzej poszukac albo inaczej.
SKJ
Postujący
Postujący

Postprzez zebra » 17 Wrz 2005, 10:38

PostUA:

Może źle się wyraziłam... W pierwszym poście pisze wyraźnie ---> "(...)A i jaki jescze polecacie system?" To chyba odnosi się do ogółu, a nie tylko do systemów z rodziny Linuxa...
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez SKJ » 17 Wrz 2005, 10:49

PostUA:

Mialem na mysli systemy z rodziny Linuxow. Zle sie zrozumielismy
SKJ
Postujący
Postujący

Postprzez proktor » 17 Wrz 2005, 21:37

PostUA:

SKJ napisał(a):Jestem poczatkujacym na linuxie ale znam osoby ktore bardzo dlugo korzystaja z linuxa i maja takie same zdanie jak ja...
Wiem ze na linuxie sa problemy ze sterownikami ale to nie jest az tak duzy problem
sam tez od czasu do czasu kozystam z windy... ale nieoszukujmy sie ze winda ma w sobie tyle dziur,w szkole narazie korzystam z windy ale w najblizszym czasie bede z jakiegos linuxa.

Wiekszosc osob korzysta z Windowsa bo jest owiele latwiejszy... Samo klikanie "Instaluj" "dalej" itp...

Mam jeszce pytanie: Dlaczego mowisz ze windows to nie gowno?? Co w tym systemie jest takiego dobrego??

Jakis wielki admin linucha to ja nie jestem ale raczej problemow ze sterownikami juz niemam ,choc czasem musze sie duzo domyslic z redmy albo install.

A czemu to nie jest gowno??

Wiesz jak wyglada gowno, kupa, stolec??chyba juz wiesz czemu.

Nasłuchales sie od ludzi ktozy sami duzo nie wiedza a duzo szczekaja.
<<a czemu nie jest takim "gownem"??
Bo jest on dla wszystkich sam nie zadobrze sie na nim czuje ,ale to tylko tyle nie uwazam ze jast takim "gownem" ,szybki sposub na zrobienie tego co chcemy w kompie.
ihihih<<i dlatego ze ma takie swietne service packi.

"w szkole narazie korzystam z windy ale w najblizszym czasie bede z jakiegos linuxa."

lepiej sie nie oszukujmy, ze do szkol i inych organizacji linux tak szybko wejdzie.

Samo klikanie install!!Nawet pewnie zabardzo niewiesz co sie dzieje kiedy wklepujesz ./configure, make, makeinstall, make clean .

Wiec najpierw nabiez pokory, a potem pisz.

Acha napisales ze linuch ma duzo dziur. Wiec male pytanko. Czy chodz jedna z nich potrafil bys wykozystac??
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez SKJ » 18 Wrz 2005, 00:12

PostUA:

1) Troszke slabo u Ciebie z ortografia....
2) A bym umial wykorzystac
3) Wiem co znaczy make make install itp
4) Nasluchac sie nasluchalem od osob ktore sie znaja...
SKJ
Postujący
Postujący

Postprzez proktor » 18 Wrz 2005, 13:23

PostUA:

SKJ napisał(a):1) Troszke slabo u Ciebie z ortografia...
2) A bym umial wykorzystac
3) Wiem co znaczy make make install itp
4) Nasluchac sie nasluchalem od osob ktore sie znaja...

a) ciekawy temat
b) Kompletne dno
c) Nie wykazales sie
d) I te osoby pewnie tylko mowily ci o tym ze windows ma duzo dziur i jest gownem....

btw.na tym ip world sa glownie newbie art,wiec niewiem co ty w nim takiego widzisz chodz to dobry serwis.
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez SKJ » 18 Wrz 2005, 15:46

PostUA:

Nie mam czasu ani ochoty sie klucic... Kazdy ma swoje zdanie...,a ty mi tez nie gadaj ze sie nie znam !!!

Ip World jest dobrym serwisem ktory sie dopiero rozwija...i na dzien dzisiejszy idze mu to bardzo dobrze. Jak bys czytal gazety to bys zauwazyl reklame w gazecie Hakin9
SKJ
Postujący
Postujący

Następna

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]