Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

LITE-ON DVDRW POMOCY

05 Gru 2007, 22:12

Moja nagrywarka to LITE-ON DVDRW SHM-165p6S SCSI
Mój problem polega na tym że jak wkładam jakoms płyte to wogóle jej nie czyta pisze Włóż dysk do stacji F nic nie moge zainstalowac ani nic prosze o pomoc specjalistów mam nadzieje że ktoś mi pomoże :(

05 Gru 2007, 22:43

http://www.instalki.pl/programy/downloa ... Driver.php

05 Gru 2007, 22:57

Niestety to nic nie pomogło :( :( prosze o pomoc

05 Gru 2007, 23:18

Masz zepsutą nagrywarke,niepotrzbne ci już żadne sterowniki bo od kiedy do nagrywarek trzeba sterownika jak nieczyta płyt to jest zepsuta

18 Gru 2007, 21:30

Dobra przełom szukałem po internecie i natchnołem sie na 1 wątek a mianowice pisali tam żę może byc to wina żle zainstalowanych sterów do płyty głownej albo jakis tryb DMA bo mi czyta tylko płyty jak komputer zresetuje :cry: prosze szanownych forumowiczów o pomoc plusy polecą
i jeszcze 1 zauważyłem że w programie JMicron wykrywa mi tylko dysk twardy czy nie powinno jeszcze wykrywac stacji cd/dvd :sad:

18 Gru 2007, 22:49

Pierwszy raz o takim czymś słyszę ja nadal myśle że masz walnięta nagrywarke wes od kogos innego inna nagrywarke i sprawdz

19 Gru 2007, 16:15

Może mieć uwalone, mobo. Niezainstalowane stery od kontrolera ide, albo zainstalowane(tez czasami są powodem szopek) Sprawdź nagrywarkę na innym kompie.
Wyślij odpowiedź