TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Livebox Tp Brak internetu

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

Livebox Tp Brak internetu

Postprzez bubus_ » 19 Gru 2008, 20:59

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4

Witam mam taki problem a mianowicie wcześniej internet działał normalnie a tu nagle przestał i mam problem aby ponownie działał
Livebox był podłączony przez kabel EH1 Czerwony
Dioda @ na Liveboxie miga
W połączeniach sieciowych pisze że połączono a internetu brak
czym to może być spowodowane

Z internetu korzystam ze starego modemu sagem fast 800 więc problemy z linią raczej nie są
bubus_
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 28 Mar 2008, 21:45

Re: Livebox Tp Brak internetu

Postprzez santana34444 » 19 Gru 2008, 22:02

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4

Poweim ci tak miałem liveboxa i moja opinia o nim ogranbiacza się do jednego słowa: gówno! Cóż mi się to działo co tydzień. Spróbuj zrestartować mode przyciskiem reset lub wyjmując na chwile kabelek sieciowy. Dioda będzie przez chwile migać bo będzie szukać połączenia z netem (maks. około 15 min) i potem powinieneś mieć już internet, ale na jak długo to nbie umiem powiedzieć. Te liveboxy są bardzo awaryjne. Tak będziesz musiał robić za każdym razem kiedy livebox ci się zawiesi. Jak to nie pomoże to poszukaj odpowiedzi w instrukcji od liveboxa lub zadzwoń na pomoc techniczną. Jak zależy ci na modemie na wiele komputerów a zarazem stabilności najlepiej kup jakiś normalny router. To tylko rada. Decyzja zależy od ciebie, ale ten livebox będzie ci się jeszcze często zawieszał.
santana34444
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Lut 2008, 23:36
Pochwały: 11

Re: Livebox Tp Brak internetu

Postprzez bubus_ » 20 Gru 2008, 11:20

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4

Wiem o tym że livebox to coś nie stabilnego i awaryjnego dowiedziałem się po zakupie tego
Internet już działa zresetowałem i odnowa zainstalowałem sterowniki te do LB i jakoś działa

Dzięki za rady Pozdrawiam bubuś

Temat do zamknięcia :)
bubus_
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 28 Mar 2008, 21:45

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]