Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
przez homik10 » 16 Sie 2008, 21:38
UA:
Witam. Pisze tego posta ponieważ mam dość duże problemy z nowym urządzeniem jakie zafundowała nam firma TP...Po ostatniej serii burz, mój stary modem Neostrady spalił się. W sobotę (dzisiaj) pojechałem do punktu TP lecz niestety nie mieli już żadnych modemów. W takim razie postanowiłem kupić Livebox TP. Po dłuższym czasie instalowania i męczenia się z tym cholerstwem doszedłem do kolejnego problemu. Otóż gdy gram w jakieś gry przez internet (np. World of Warcraft) lub czasami bez powodu, internet rozłącza się i w dodatku restartuje komputer. Oczywiście dzwoniłem do punktu pomocy neostrady ale oni za przeproszeniem, gówno mi pomogli. Czy ktokolwiek z was, wie w czym leży problem? Dodam że używam przewodowego połączenia pomiedzy liveboxem i komputerem.
Z góry dziękuje i pozdrawiam
![n :)](https://forum.instalki.pl/images/smilies/001.gif)
-
homik10
- Forumowicz
![Forumowicz Forumowicz](./images/ranks/ranks-stars/GoldenStar1.png)
-
- Dołączenie: 24 Mar 2007, 15:54
przez Spalek » 18 Sie 2008, 15:23
UA:
To,ze Cie rozlacza to jest wina tego adapteru usb WI-FI,który dostajemy razem w zestawie LIVEBOX TP ....Aby tego uniknąć [tych ciągłych rozłaczeń] uzyj odbiornika wi-fi np.d-linka. Napewno nie będzie Cię rozłączać,sam miałem i było elegancko. Jeżeli nie chcesz wydawać kasy na adapter wi-fi [koszt do 150zł] podłacz kablem lb pod kompa innej rady nie mam
-
Spalek
- Postujący
![Postujący Postujący](./images/ranks/ranks-stars/GoldenStar1.png)
-
- Dołączenie: 28 Sty 2008, 23:02
Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN
Kto jest na forum
Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Mirahz, wiktorio144