Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
przez seba91 » 08 Mar 2007, 21:32
UA:
Od niedawna mam drugi komputer. I chciałem połączyć je jakoś w sieć. Do tego miał mi posłużyć livebox tp. Na początku gdy livebox był podłączony do pierwszego komputera przez usb a do drugiego przez Wi-fi było wszystko dobrze lecz po jakimś czasie LB zaczął się wieszać i w infolini poradzili mi żeby pierwszy komputer połączyć przez karte sieciową, i tak zrobiłem. Internet jest na obu komputerach tylko nie moge skonfigurować sieci między dwoma komputerami. Zgóry dziękuje za pomoc.
-
seba91
- Forumowicz
-
- Dołączenie: 25 Lut 2007, 19:22
- Miejscowość: Polska
przez Mac » 08 Mar 2007, 22:07
UA:
Mnie się to też nie udało. Nawet jak oba są siecia kabelkowa to trudno to zrobić. Jesli to w ogóle mozliwe.
-
Mac
- Zasłużony działacz forum
-
- Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
- Miejscowość: Żywiec
- Pochwały: 6
-
przez seba91 » 09 Mar 2007, 22:58
UA:
Udało mi się to skonfigórować. Okazało się, że wszystko było dobrze skonfigórowane tylko firewall to blokował. Jeśli jest to firewall windowsoski z SP2 to on to automatycznie skonfigóruje.
-
seba91
- Forumowicz
-
- Dołączenie: 25 Lut 2007, 19:22
- Miejscowość: Polska
Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN
Kto jest na forum
Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]