Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Livebox tp

08 Mar 2007, 21:32

Od niedawna mam drugi komputer. I chciałem połączyć je jakoś w sieć. Do tego miał mi posłużyć livebox tp. Na początku gdy livebox był podłączony do pierwszego komputera przez usb a do drugiego przez Wi-fi było wszystko dobrze lecz po jakimś czasie LB zaczął się wieszać i w infolini poradzili mi żeby pierwszy komputer połączyć przez karte sieciową, i tak zrobiłem. Internet jest na obu komputerach tylko nie moge skonfigurować sieci między dwoma komputerami. Zgóry dziękuje za pomoc.

08 Mar 2007, 22:07

Mnie się to też nie udało. Nawet jak oba są siecia kabelkowa to trudno to zrobić. Jesli to w ogóle mozliwe.

09 Mar 2007, 22:58

Udało mi się to skonfigórować. Okazało się, że wszystko było dobrze skonfigórowane tylko firewall to blokował. Jeśli jest to firewall windowsoski z SP2 to on to automatycznie skonfigóruje.
Wyślij odpowiedź