TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Logowanie Do Windowsa

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Logowanie Do Windowsa

Postprzez Maciak Plock » 04 Paź 2007, 12:33

PostUA:

Jak zrobić żeby było tak ze jak włączam komputer to odrazu mi wchodzi w system a nie ze wybierz użytkownika (jest 1) i jest taki problem ze to zapraszamy itd nie mam tylko mam jak w Windows ME tylko trochę inaczej ze pojawia mi się te okno i wpisz hasło (nie mam) i jak kliknę ALT+CTRL+DELETE to jest do wyboru zamknij system menadżer zadań, anuluj, wyloguj, zamknij system itd

I jak to zrobić żeby było tak jak po formacie... czyli żeby to all mi się nie wyświetlało i ze jak kliknę ALT+CTRL+DELETE to będzie odrazu menadżer zadań
Najlepsza Strona o Clash Of Clans W PolsceClash Of Clans
Najlepsze Forum o COC w Polsce! Clash Of Clans Forum
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Lut 2006, 20:46
Miejscowość: Płock
Pochwały: 3

Postprzez belladona123 » 04 Paź 2007, 14:57

PostUA:

w RUN wpisujesz
control userpasswords2

teraz odznaczasz pierwsze,nie bedzie pytal o haslo,od razu startuje.

Chcesz ,zeby cie zapraszal czy nie?(wedlug mnie strata czasu),napisz
Awatar użytkownika
belladona123
Postujący
Postujący

Dołączenie: 15 Paź 2006, 00:36
Miejscowość: Edinburgh

Postprzez buzu » 04 Paź 2007, 17:31

PostUA:

Nie wiem czy dobrze cie zrozumiałem. :roll: Masz włączone bezpieczne logowanie?Żąda od ciebie wciśnięcia ctrl+alt+delete przy logowaniu?
Jak tak to w tym samym oknie co podał belladona123 zakładka >>zaawansowane odhacz bezpieczne logowanie.
Menadżera możesz wywołać Ctrl +Shift +Esc
Ale sprawdź w zasadach grupy czyli:
Start>>Uruchom >> gpedit.msc >> Konfiguracja użytkownika>>Szablony administracyjne>>System>>Opcje klawiszy CTRL+ALT+DEL powyłączaj zbędne.
Trochę tak niejasno napisałeś kiedy masz problem ze skrótem trzech króli,że opisałem ci dwa rozwiązania w różnych sytuacjach :wink:
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez tirex52 » 04 Paź 2007, 18:38

PostUA:

A jak wyłączyć te powitanie.
Awatar użytkownika
tirex52
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Sty 2007, 00:19
Miejscowość: Miękowo city :>

Postprzez Maciak Plock » 04 Paź 2007, 19:09

PostUA:

buzu napisał(a):Nie wiem czy dobrze cie zrozumiałem. :roll: Masz włączone bezpieczne logowanie?Żąda od ciebie wciśnięcia ctrl+alt+delete przy logowaniu?
Jak tak to w tym samym oknie co podał belladona123 zakładka >>zaawansowane odhacz bezpieczne logowanie.
Menadżera możesz wywołać Ctrl +Shift +Esc
Ale sprawdź w zasadach grupy czyli:
Start>>Uruchom >> gpedit.msc >> Konfiguracja użytkownika>>Szablony administracyjne>>System>>Opcje klawiszy CTRL+ALT+DEL powyłączaj zbędne.
Trochę tak niejasno napisałeś kiedy masz problem ze skrótem trzech króli,że opisałem ci dwa rozwiązania w różnych sytuacjach :wink:
No właśnie oto mi chodziło ale jak zrobić tak jak ty mówisz to jest to samo co było tylko Brak możliwości wybrania tego (wiesz taki szary napis jakby) a mi chodzi odrazu ze jak kliknę "Alt + Ctrl + Delete" żeby było jak "Ctrl + Shift + Esc"

Co do "Zapraszamy" nie mam tego nie pamiętam już co zrobiłem albo polatałem po demonstracjach i wyłączyłem albo to mi się samo wyłączyło :)

@Edit
Belladona123 Oto mi chodziło dzięki
Powiec mi jeszcze jak zrobić zeby nielogował mnie na "Administrator" Tylko na "Mariusz" :)
bo na adminie nic niemam prawie a na mariuszu all
Wiesz oco mi chyba chodzi :)
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez belladona123 » 04 Paź 2007, 20:55

PostUA:

wedlug mnie masz troche dziwna sytuacje,Mariusz!Jestes jedynym uzytkownikiem(chyba)tego kompa i nie masz na nim praw administratora?
Tak czy siak,sprobuj w control panel,user accounts.Tu powinienes moc zmienic uprawnienia konta,po prostu mianuj siebie adminstratorem,a bedzie,chyba,od razu logowal Cie jako administratora Mariusza :D
Awatar użytkownika
belladona123
Postujący
Postujący

Dołączenie: 15 Paź 2006, 00:36
Miejscowość: Edinburgh

Postprzez Maciak Plock » 04 Paź 2007, 22:47

PostUA:

No właśnie mam 2 tych administratorów :P Ja czyli Mariusz i "Administrator" czyli 2 ja i loguje mnie na Admina i nie wiem jak to zmienić :/

@Edit
Już sobie z tym poradziłem jeszcze tylko ten menadżer zadań :)
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez Mefisto » 05 Paź 2007, 18:46

PostUA:

http://forum.instalki.pl/viewtopic.php?p=52752#52752

Mefisto napisał(a):3. Odnajdź "DefaultUserName" i kliknij na to dwa razy w "Dane wartości" wpisz swoją nazwę użytkownika, kliknij Ok.

Czyli wpisujesz Mariusz czy jaka jest tam twoja nazwa, robiąc ten zabieg nie powinno być z niczym problemów.

System będzie się automatycznie logować na danego użytkownika bez ekranu powitalnego, klikania w użytkownika i wpisywania haseł (trochę to zaoszczędzi czasu i nerwów szczególnie tym osobom, które bawią się komputerem bez osób "trzecich")
Ostatnio edytowany przez Mefisto, 06 Paź 2007, 16:57, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Dołączenie: 02 Cze 2007, 20:40
Miejscowość: Warszawa

Postprzez buzu » 05 Paź 2007, 21:55

PostUA:

No a jak wygląda u ciebie to co pisałem
Start>>Uruchom >> gpedit.msc >> Konfiguracja użytkownika>>Szablony administracyjne>>System>>Opcje klawiszy CTRL+ALT+DEL
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez Maciak Plock » 05 Paź 2007, 22:55

PostUA:

buzu napisał(a):No a jak wygląda u ciebie to co pisałem
Start>>Uruchom >> gpedit.msc >> Konfiguracja użytkownika>>Szablony administracyjne>>System>>Opcje klawiszy CTRL+ALT+DEL
No już tak zrobiłem i sobie przeczytaj up co napisałem

Jest tak, jak było tylko niemoge poprostu wybrać tych co odznacze w tym co napisałeś jest to takie siwe... i nieda sie wybrać poza tym nic sie niezmieniło
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez niunka » 06 Paź 2007, 13:12

PostUA:

tirex52 napisał(a):A jak wyłączyć te powitanie.

Zeby usunąć ładujące podczas startu logo należy poddać edycji plik boot.ini, ekran startowy windows będzie czarny.
Panel sterowania -> System -> Zaawansowane -> Uruchamianie i odzyskiwanie -> ustawienia i wcisnąć Edycja .
W otwartym oknie pliku boot.ini, po wpisie /fastdetect - należy dopisać: /noguiboot:

Tak będzie w przybliżeniu wyglądał gotowy boot.ini z wpisem:
Kod: Zaznacz wszystko
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINXP
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINXP="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /noguiboot

Zeby wrócić do poprzednich ustawień wystarczy skasować komendę /noguiboot.

Zmiana/Usunięcie ekranu " Zapraszamy".

Panel Sterowania -> Konta użytkowników -> Zmień sposób logowania lub wylogowywania użytkowników -> odznaczenie opcji Używaj ekranu powitalnego , zmieni to na klasyczny spsob lgowanbia, z oknami do wpisania loginu i hasła
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez dragonis » 15 Lut 2008, 20:42

PostUA:

Witam
Mam pytanie jak zmienic nazwe uzytkowniak w Win XP PRO dokladnie chodzi mi o zmiane katalogu uzytkownika a nie zmiane nazwy osoby logujacej sie
bo jezeli mam konto Michał to w kat Documents & setting tworzony jest kat Mikchał i wlasnie nazwe tego katalogu musze zmienic
Pomocy bo sklep instalujac windowse zrobil konto z polskimi znakami i teraz
i teraz mam problem z non ascii characters
Pilna sprawa !!!!
Pomocy i dzięki z góry
dragonis
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Lut 2006, 20:10

Postprzez buzu » 15 Lut 2008, 21:07

PostUA:

ppm na katalogu i z menu wybierasz zmień nazwę

ppm => prawy przycisk myszy