Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
16 Lip 2014, 19:28
jeżeli masz możliwość zamrożenia pieniędzy to wybierz lokatę, natomiast jeżeli chcesz zainwestować swoje oszczędności i nic nie pozostanie ci na ' czarną godzinę' to doradzam konto oszczędnościowe

chyba że weźmiesz sobie kredyt do konta osobistego i spłacić z kolejnej wypłaty.
21 Lip 2014, 23:05
recorie74 napisał(a):jeżeli masz możliwość zamrożenia pieniędzy to wybierz lokatę, natomiast jeżeli chcesz zainwestować swoje oszczędności i nic nie pozostanie ci na ' czarną godzinę' to doradzam konto oszczędnościowe

chyba że weźmiesz sobie kredyt do konta osobistego i spłacić z kolejnej wypłaty.
ja wybrałbym mimo wszystko konto oszczędnościowe
03 Sie 2014, 23:58
recorie74 napisał(a):jeżeli masz możliwość zamrożenia pieniędzy to wybierz lokatę, natomiast jeżeli chcesz zainwestować swoje oszczędności i nic nie pozostanie ci na ' czarną godzinę' to doradzam konto oszczędnościowe

ja mam konto oszczędnościowe już od dawna i jestem zadowolony
05 Sie 2014, 19:47
Zenobiusz87 napisał(a):recorie74 napisał(a):jeżeli masz możliwość zamrożenia pieniędzy to wybierz lokatę, natomiast jeżeli chcesz zainwestować swoje oszczędności i nic nie pozostanie ci na ' czarną godzinę' to doradzam konto oszczędnościowe

ja mam konto oszczędnościowe już od dawna i jestem zadowolony
ja również zostaję przy koncie oszczędnościowym
06 Sie 2014, 23:24
Ja wybrałem konto oszczędnościowe. Lokata to masz zamrożone pieniądze, a na oszczędnościowym możesz wpłacać i wypłacać, a procent zostaję ten sam.
12 Sie 2014, 22:27
sci napisał(a):Ja wybrałem konto oszczędnościowe. Lokata to masz zamrożone pieniądze, a na oszczędnościowym możesz wpłacać i wypłacać, a procent zostaję ten sam.
ja też mam konto oszczędnościowe już od kilku lat
17 Sie 2014, 10:47

a w jakim banku lokatę polecasz?
19 Sie 2014, 20:46
Jak na razie jeszcze lepsze oprocentowanie jest na lokatach, średnio tak o 2 procent wyższe niż na rachunkach oszczędnościowo rozliczeniowych, poza promocjami, takimi jak to co było w Millenium, ale już się chyba skończyło. Jak się ma większą gotówkę, to wtedy różnica tych dwóch procent może zrobić się bardzo znacząca
21 Sie 2014, 17:02
Na rachunkach oszczędnościowo-rozliczeniowych (ROR), które są bezpłatne, rzadko się zdarza, by były dobrze oprocentowane. Ja mam szalone oprocentowanie 0,1% miesięcznie... Lokaty powinny mieć niebawem większe oprocentowania, bo ileż można tak nisko!
25 Sie 2014, 22:17
ellenevil78 - oprocentowanie na lokatach na razie nie podskoczy z prostego powodu - stopy procentowe w kraju są co chwila obniżane, dodatkowo ostatnio inflacja jest niska (wystąpiła nawet deflacja) więc nie spodziewaj się cudów
03 Wrz 2014, 22:40
Cassandra2130 napisał(a):ellenevil78 - oprocentowanie na lokatach na razie nie podskoczy z prostego powodu - stopy procentowe w kraju są co chwila obniżane, dodatkowo ostatnio inflacja jest niska (wystąpiła nawet deflacja) więc nie spodziewaj się cudów
jedno i drugie jest nic nie warte ale sama wybrałam konto oszczędnościowe
04 Wrz 2014, 11:30
Wszystko zależy od tego jak chcesz wykorzystywać te pieniądze. Jeżeli możesz zamrozić je na minimum miesiąc to opłaca Ci się wybrać lokatę
- Kod:
http://www.zarabiajnalokaciebankowej.com.pl
sprawdź oferty. JA właśnie w takie jedno lub dwumiesięczne lokaty inwestuję
07 Wrz 2014, 13:31
zależy ile masz pieniędzy, bo jeśli zamierzasz co miesiąc dokładać i nic nie ruszać to lokata może być dobrym rozwiązaniem, chociaż ja osobiście nie lubię zamrażać swoich pieniędzy, bo zawsze mogą się przydać
07 Wrz 2014, 21:28
Podziel swój kapitał - powiedzmy 70% umieść na lokacie, a resztę czyli 30 procent wrzuć na konto oszczędnościowe. Dlaczego? Żeby mieć część pieniędzy które można szybko w razie czego wyciągnąć bez straty odsetek
09 Wrz 2014, 20:21
maryalicewawa72 napisał(a):Podziel swój kapitał - powiedzmy 70% umieść na lokacie, a resztę czyli 30 procent wrzuć na konto oszczędnościowe. Dlaczego? Żeby mieć część pieniędzy które można szybko w razie czego wyciągnąć bez straty odsetek
ja uważam że te lokaty nie są wcale takie opłacalne chyba że ma się niewiadomo ile pieniędzy