TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Lost: Via damus - Zagubieni

Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)

Lost: Via damus - Zagubieni

Postprzez JerryL » 08 Kwi 2008, 22:10

PostUA:

27 Marca miała premiera przygodowa gra bazująca na serialu LOST - Zagubieni; Lost: Via damus.
Opis gram.pl napisał(a):Międzykontynentalny lot 815 z Sydney, zamiast do Los Angeles zawiódł Cię na maleńką wysepkę, której nie ma na żadnej mapie. Pamiętasz katastrofę. Rozglądasz się. Wokół Ciebie inni rozbitkowie. Ale było coś jeszcze...; Gdybyś tylko mógł sobie przypomnieć...

Przygodowa gra akcji Lost, do zbudowania atmosfery pełnej nerwowego napięcia wykorzystuje wątki znane z kultowego serialu telewizyjnego. Jednocześnie wprowadza wiele nowości. Nowe są zagadki, tajemnice oraz... główny bohater - dotknięty amnezją Elliott Maslow. Dla fanów serialu gratką będą tu wiernie odwzorowane miejsca i sytuacje, znajomi bohaterowie oraz realny wpływ na ich los. Koniec z biernym siedzeniem przed telewizorem i czekaniem na rozwój wypadków! Miłośników sensacyjnych historii wciągnie duszna aura tajemnicy, mroczne sekrety przezierające spośród niedopowiedzeń i przebłysków pamięci... Dla entuzjastów intelektualnych łamigłówek nagrodą za mozolne złożenie układanki z szyfrów, labiryntów i zagadek będzie szokująca prawda o przeszłości głównego bohatera.

Ode mnie mogę dodać tyle że dla fanów serialu będzie to coś więcej niż zwykła gra, bo po jakiejś chwili odczuwa się jakby był to jeden z nieemitowanych odcinków serialu. Rozwiązanych jest kilka tajemnic, pokazanych jest kilka miejsc, albo znane nam miejsca z nowych perspektyw. Ogólnie jest trochę takich rzeczy których nie było szans zobaczyć w serialu. Przygodówka liniowa na całej linii, niemniej przyjemnie się w nią gra. Można ją bardziej określić jako interaktywny film.

Pare linków:
http://pl.youtube.com/watch?v=S_hNBki2AEE
http://pl.youtube.com/watch?v=38vbnQgHadY
Kod: Zaznacz wszystko
http://lostgame.us.ubi.com/

Co o niej sądzicie ? Grał już ktoś ?
JerryL
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Sty 2008, 04:27

Postprzez kukaszr » 08 Kwi 2008, 23:01

PostUA:

ja zamówiłem i oczekuje ;d

wg recencnzji z cd-a nie jest znakomita ale po pewnym czasie nie idzie od niej odejść. W dodatku możemy się z niej dowiedzieć trochę nie wyjaśnionych rzeczy ;-)
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez nawrok888 » 08 Kwi 2008, 23:56

PostUA:

hmmm....ciekawie się zapowiada;] chyba sobie nabędę tą gierkę ;]....

pzdr
Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3

Postprzez Fisher » 17 Kwi 2008, 00:51

PostUA:

Fajne filmiki nakrecaja na zakup, moze sie skusze :P
Fisher
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 26 Lut 2008, 23:01

Postprzez JerryL » 23 Kwi 2008, 21:08

PostUA:

kukaszr napisał(a):ja zamówiłem i oczekuje ;d

wg recencnzji z cd-a nie jest znakomita ale po pewnym czasie nie idzie od niej odejść. W dodatku możemy się z niej dowiedzieć trochę nie wyjaśnionych rzeczy ;-)

Chodzi pewnie o to że trzeba się przyzwyczaić do prowadzenia za rączkę przez liniowość. Ale klimat serialu rekompensuję tą wadę. Więc tak jak napisali, jak już się przyzwyczaisz zatracasz się na kilka godzin ;]
JerryL
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kukaszr » 24 Kwi 2008, 08:36

PostUA:

mi niestety nie działa :/ na radeonie 9550 nie ma pixel coś 3.0 i dupa... znalazłem w necie emulator ale był tylko do wersji 2.5 :/ teraz gra sie cieszy moj kucyn;D
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Fisher » 24 Kwi 2008, 16:23

PostUA:

Pixel Shader jesli o to chodzi, klimat klimat klimat to jest to czym kusi ta gra, jeszcze troche i bedzie w moich raczkach :D
Fisher
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 26 Lut 2008, 23:01

Postprzez kukaszr » 24 Kwi 2008, 17:09

PostUA:

Fisher napisał(a):Pixel Shader jesli o to chodzi,

tak jak mówisz :( za pare lat sobie pogram ;]
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez JerryL » 19 Maj 2008, 22:20

PostUA:

Z ostatnich podrywów Losta; info o promocji z gram.pl jak ktoś szuka najtańszego sposobu nabycia gierki.

Kod: Zaznacz wszystko
http://www.gram.pl/news_6wTkHO2_Ujawniamy_pierwsza_gre_dostepna_w_sieci_Beverly_Hills.html
JerryL
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Strefa Gracza

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]