TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Macintosh; komputer administracyjny nie widzi kompów w sieci

Tematyka związana z rodziną systemów operacyjnych Unix. Klony i pochodne danego systemu operacyjnego oraz inne typy OS

Macintosh; komputer administracyjny nie widzi kompów w sieci

Postprzez kominekl » 04 Sty 2011, 15:29

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13 ( )

Mam problem, mam dziesięć macintoshów + jeden administracyjny. Wszystko jest podłączone, wcześniej działało. Jest też do tego podpięty router. W każdym razie wszystko razem tworzy sieć domową. Jednakże nagle coś się popsuło. Samo. Teraz komputer administracyjny nie widzi innych komputerów w sieci. Co się mogło stać. Chwilowo nie mam dostępu do tych kompów więc proszę o wszystkie możliwe przyczyny i sposoby rozwiązania tego problemu.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Re: Macintosh; komputer administracyjny nie widzi kompów w s

Postprzez kominekl » 15 Lut 2011, 18:40

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13 ( )

Już sobie poradziłem. Problemem było oprogramowanie do routera. Temat do usunięcia.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Powróć do Unix / Linux / Inne typy OS

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]