TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Malutki Problem!!

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Malutki Problem!!

Postprzez Lamagalula » 26 Lis 2005, 09:40

PostUA:

Witam wszystkich!! Niedawno zakupilem nowego kompa a starego oddaje mojej siorze ale na nim mam duzo fajnych danych ktore chcialbym zgrac na nowego ale nie chce mi sie tego zgrywac na plytki bo jest tego bardzo duzo a na nowym kompie mam plomby i nie chce go rozkrecac aby przelozyc dysk. Nie ma jakiegos innego sposobu np. przez jakis kabel .?? POZDRAWIAM POWODZONKA WSZYSTKIM!!
(: Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Lamagalula
Postujący
Postujący

Dołączenie: 20 Lip 2005, 08:13
Miejscowość: Żywiec , Sosnowiec

Postprzez RainMan » 26 Lis 2005, 09:47

PostUA:

mozesz połączyć oba dyski! wystarczy że zdejmiesz obódowe i włożysz dysk do szufladki i podłączysz do zasilania i takie tam. Wtedy pokaze ci sie ten drugi dysk i bedzie łatwo kopiowac pliki. Nie trzeba nowego dysku wyciagac
"DUMNY PO ZWYCIĘSTWIE WIERNY PO PORAŻCE"
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Lip 2005, 08:03
Miejscowość: R-RZ

Postprzez Tlenowy » 26 Lis 2005, 10:44

PostUA:

Jeżeli masz w obudwu kary sieciowe to kupijesz kabel tam z 20 cm i podłączasz obydwa i kofigurujesz sieć a jeżeli nie to widzialem na allegro kable usb do podłączania dwóch kompów ze sobą. Ale myśle że lepszym rozwiązaniem bedzie zrobić tą sieć.
Awatar użytkownika
Tlenowy
Postujący
Postujący

Dołączenie: 16 Paź 2005, 13:33
Miejscowość: Z domu

Postprzez wojtas1125554 » 26 Lis 2005, 11:59

PostUA:

za pomocą kabla lam któvy byś podłączył do karty sieciowej a potem wejdź w otoczenie sieciowe>pokarz komputery grópy roboczej i tam powinno być tyko tyle że na tamtym starym trzeba będzie udostępnić te pliki
Awatar użytkownika
wojtas1125554
Postujący
Postujący

Dołączenie: 27 Wrz 2005, 13:03
Miejscowość: ze śmietnika:D

Postprzez Hpest » 26 Lis 2005, 14:23

PostUA:

RainMan tylko, że on nie chcę utracić gwarancji przez zerwanie plomby na tym drógim PC, to jak niby ma podłączyć dwa dyski do jednego PC skoro nie da rady wyjąć drógi dysk HDD.

Do kopiowania użyj kabla który podłączysz do obydwu PC przez kartę sieciową, kabel taki jest nie drogi, sam niedawno kupowałem, znajdziesz go w każdym sklepie komputerowym. Utwurz nowe połączenie sieciowe pomiędzy dwoma komputerami.
Przewody o których mowa używa się również do łączenia ze sobą kilku, a nawet kilkunastu komputerów w sieci, chociażby do gry wieloosobowej bez łączenia się z internetem.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez Tlenowy » 26 Lis 2005, 17:39

PostUA:

Wojtas:
dlaczego ty jak ktos sie o cos pyta zawsze powtarzasz to co jest napisane w wczęsniejszym poscie? Ja teraz napisałem że można zrobić siec poprzez lan a ty to samo tylko że oinnymi słowami. Tak samo jakiś gość sie pytał cos o plikach które mu się pojawiają i manius napisał mu ską ode się prawdopodobnie biorą i powiedział że można je usówa a ty w kolejnym poście to samo. Więcej widzialem takich tematów ale już nie będe ich wymieniał.
Awatar użytkownika
Tlenowy
Postujący
Postujący

Dołączenie: 16 Paź 2005, 13:33
Miejscowość: Z domu

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników