Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
26 Lis 2005, 09:40
Witam wszystkich!! Niedawno zakupilem nowego kompa a starego oddaje mojej siorze ale na nim mam duzo fajnych danych ktore chcialbym zgrac na nowego ale nie chce mi sie tego zgrywac na plytki bo jest tego bardzo duzo a na nowym kompie mam plomby i nie chce go rozkrecac aby przelozyc dysk. Nie ma jakiegos innego sposobu np. przez jakis kabel .?? POZDRAWIAM POWODZONKA WSZYSTKIM!!
26 Lis 2005, 09:47
mozesz połączyć oba dyski! wystarczy że zdejmiesz obódowe i włożysz dysk do szufladki i podłączysz do zasilania i takie tam. Wtedy pokaze ci sie ten drugi dysk i bedzie łatwo kopiowac pliki. Nie trzeba nowego dysku wyciagac
26 Lis 2005, 10:44
Jeżeli masz w obudwu kary sieciowe to kupijesz kabel tam z 20 cm i podłączasz obydwa i kofigurujesz sieć a jeżeli nie to widzialem na allegro kable usb do podłączania dwóch kompów ze sobą. Ale myśle że lepszym rozwiązaniem bedzie zrobić tą sieć.
26 Lis 2005, 11:59
za pomocą kabla lam któvy byś podłączył do karty sieciowej a potem wejdź w otoczenie sieciowe>pokarz komputery grópy roboczej i tam powinno być tyko tyle że na tamtym starym trzeba będzie udostępnić te pliki
26 Lis 2005, 14:23
RainMan tylko, że on nie chcę utracić gwarancji przez zerwanie plomby na tym drógim PC, to jak niby ma podłączyć dwa dyski do jednego PC skoro nie da rady wyjąć drógi dysk HDD.
Do kopiowania użyj kabla który podłączysz do obydwu PC przez kartę sieciową, kabel taki jest nie drogi, sam niedawno kupowałem, znajdziesz go w każdym sklepie komputerowym. Utwurz nowe połączenie sieciowe pomiędzy dwoma komputerami.
Przewody o których mowa używa się również do łączenia ze sobą kilku, a nawet kilkunastu komputerów w sieci, chociażby do gry wieloosobowej bez łączenia się z internetem.
26 Lis 2005, 17:39
Wojtas:
dlaczego ty jak ktos sie o cos pyta zawsze powtarzasz to co jest napisane w wczęsniejszym poscie? Ja teraz napisałem że można zrobić siec poprzez lan a ty to samo tylko że oinnymi słowami. Tak samo jakiś gość sie pytał cos o plikach które mu się pojawiają i manius napisał mu ską ode się prawdopodobnie biorą i powiedział że można je usówa a ty w kolejnym poście to samo. Więcej widzialem takich tematów ale już nie będe ich wymieniał.